Ferit Aslan

Yerel seçimler için aday adaylarının başvuruları hız kazanırken, Diyarbakır’da HEDEP’in Büyükşehir Belediyesi eş başkanlığı için ilk başvuru yapıldı. 

Diyarbakır’da, siyasi partiler yerel seçim startı verip aday adayların başvurularını alırken, gözlerin çevrildiği HEDEP’e, büyükşehir eş başkan adaylığı için ilk başvuru yapıldı. 

İsveçli gezgin 8 Nisan’da Irak’tan yola çıktı, 1 ay sonra Diyarbakır’a vardı İsveçli gezgin 8 Nisan’da Irak’tan yola çıktı, 1 ay sonra Diyarbakır’a vardı

-69

Diyarbakır’da TMMOB Maden Mühendisleri eş Başkanlığı da yapan Doğan Hatun, az önce HEDEP’den büyükşehir belediye eş bakan adaylık başvurusunu yaptı. Hatun’un başvurusu, Diyarbakır büyükşehir için şimdiye kadar yapılan ilk başvuru oldu. 

DOĞAN HATUN KİMDİR?

HEDEP’ten Diyarbakır büyükşehir Belediyesi eş başkan adaylığı için başvuran Doğan Hatun, Diyarbakır’ın Kulp (Pasur) ilçesinde dünyaya geldi. 2016-2023 yıllarında Maden Mühendisleri eş başkanlığı yapan Hatun, 2018- 2022 TMMOB Amed İKK Sekreterliği, 2016 yılından bugüne kadar bir çok kez dönüşümlü olarak Emek ve Demokrasi Platformu dönem sözcülüğü yaptı. Hatun, Diyarbakır Kent Koruma ve Dayanışma Platformu Kurulu üyeliği de yaparken 6. Şubat depreminde Platformun kriz masası sözcüsü olarak görev almıştı.

Editör: Ferit Aslan