Ferit Aslan

Diyarbakır’da, dün yapılan yerel seçimlerden sonra büyükşehir belediyesi için itiraz yapılmazken DEM, CHP ve YRP’nin bazı ilçelere itiraz ettiği öğrenildi. 

DEM Partiden büyükşehir belediye eş başkanı seçilen Doğan Hatun, CEGA Medyaya yaptığı açıklamada, parti avukatlarını Eğil ilçesindeki seçim sonuçlarına itiraz için Eğil’e gönderdiklerini söyledi. 

Whatsapp Image 2024 03 31 At 18.01.33 (1)“ÇERMİK’TE SANDIKLARDAN BLOK OYLAR ÇIKTI”

Hatun, Çermik ilçesindeki seçimde son 5 sandığa kadar seçimi önde götürdüklerini ancak son 5 sandıktaki oyların blok olarak geldiğini belirterek, “Bazı sandık tutanaklarında sadece sandık başkanlarının imzası vardı. Bu yasal değil, itirazlarımızı yaptık. Çermik’te bizim dışımızda CHP ve YRP de itirazlarını yaptı” dedi. 

Diyarbakir Serra Dogan“HAZRO’DA 900 OYUMUZ GEÇERSİZ SAYILDI”

Hazro ilçesinde 900 oylarının da geçersiz sayıldığını söyleyen Hatun, buna da itiraz ettiklerini ifade etti. Hatun, Büyükşehir için bir itirazın söz konusu olmadığını ve mazbatanın 2-3 gün içinde alınabileceğini sözlerine ekledi. 

G J I F Hb Xo A A E Wg S“SADECE BİZİM DEĞİL, AKP SEÇMENİ DE SANDIĞA GİTMEMİŞ”

Doğan Hatun, seçime katılımın düşük olması ile ilgili ise, “Oylara bakıldığında sadece bizim değil, AKP seçmeninin de sandığa gitmediğini görebiliriz. Bizim oylarda düşüş var ama, AKP’deki düşüş daha ciddi bir düşüş olmuş. Halk iradesine sahip çıkmıştır. Bütün ilçelerimizde özellikle seçmen taşınımı yapılan Kulp ilçesinde her şeye rağmen halkımız iradesine sahip çıkmıştır” dedi. 

“İNSANLARI AYIRMADAN HİZMET EDECEĞİZ”

“Seçim geride kaldı, sonuçlar herkese hayırlı olsun, Diyarbakır’da parti ayrımı yapmaksızın 2 milyon insana hizmet edeceğiz. Çünkü hepsi bizim halkımızdır. Gece gündüz çalışarak bu kentte hizmet edeceğiz” diyen Hatun, seçime giren bütün adaylara başarılar diledi. 

Diyarbakır’daki kazalar yüzde 70 azaldı Diyarbakır’daki kazalar yüzde 70 azaldı

Editör: Ferit Aslan