''Köroğlu Destanı'nın geçtiği yer Diyarbakır'' ''Köroğlu Destanı'nın geçtiği yer Diyarbakır''

Ferit Aslan

Diyarbakır’da, İHD tartından düzenlenen, “Barış Konferansı” nda beklenen iktidar-muhalefet buluşmasının iptal edilmesinin detayları haberimizde.

İnsan Hakları Derneği (İHD) Genel Merkezi ve Diyarbakır Şubesi tarafından 2,5 aydır hazırlığı yapılan, “Kürt Meselesinin Çözümü ve Barış Konferansı” bugün Diyarbakır’da başladı. Konferans ile ilgili daha önce yapılan program açıklamasında, konferansa eski Milletvekili Leyla Zana ve DEM, AKP ve CHP Milletvekillerinin de katılıp konuşma yapacağı yönündeydi. 

ÖNCE ZANA, SONRA VEKİLLERİN PROGRAMI İPTAL 

Konferansın açılış konuşmasını yapan İHD Diyarbakır Şube Başkanı Ercan Yılmaz, önce Leyla Zana’nın konferansa katılamayacağını dair mesajını katılımcılar ile paylaştı. Yılmaz, ardından Konferansın yarınki, “Siyaset Erki ve Barış” başlıklı oturumunun iptal edildiğini söyledi.

İptal edilen oturumda, DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan, CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ve AK Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu konuşmacı olarak katılacaktı. 

Whatsapp Image 2024 03 16 At 10.34.29 (1)DEM-AKP BULUŞMASI NEDEN İPTAL EDİLDİ?

Konferansta merak edilen konuların başında daha önce gelecekleri belirtilen ancak son anda iptal edilen iktidar-muhalefet buluşmasının neden iptal edildiği oldu. CEGA Medya, daha önce İHD’nin bu önemli konferansına katılacakları belirtilen ancak son anda programın iptal edilmesinin sebeplerini araştırdı. 

DEM PARTİ, ENSARİOĞLU NEDENİYLE VAZGEÇTİ

CEGA Medyanın elde ettiği bilgilere göre, DEM Parti, son dönemde partilerine yönelik eleştirilerinden dolayı AK Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu’run katılacağı programa katılmak istemedi. İHD’ye, katılmama gerekçesi, “Yoğun seçim çalışmaları” olarak bildirilirken, asıl sebebin Ensarioğlu olduğu belirtildi. 

Whatsapp Image 2024 03 16 At 11.05.49 (2)"BU TÜR KONFERANSLARDA BULUŞMAZSAK NE ZAMAN BULUŞACAĞIZ"

CEGA Medyaya konuşan Galip Ensarioğlu, Kürt meselesi gibi çok önemli bir mesele konusunda bir konferansın yapılması ve bu konferansta vekillerin konuşuyor almasının Diyarbakır’da heyecan yarattığını söyledi. Ensarioğlu, “Ben o konferansta siyaset yapacak değildim. Çözüm ile ilgili bir katkımız olacaksa o katkıyı sunacaktım. Bu tür konferanslar siyaset yapma yeri değildir. Eğer bu tür konferanslarda bir araya gelip konuşmayacaksak ne zaman konuşacağız” diye konuştu.

Editör: Ferit Aslan