Ferit Aslan

Diyarbakır’da, depremden etkilenen köylere yapılacak olan villa tipi köy evleri için ilk kazma Kulp ilçesine bağlı Karpuzlu köyüne vuruldu. 

P H O T O 2024 02 10 13 00 55Kahramanmaraş merkezli depremlerde ağır hasar gören köy evleri için TOKİ tarafından yaptırılacak olan villa tipi tek katlı köy evleri için Diyarbakır’da ilk kazı Kulp ilçesine bağlı Karpuzlu köyünde yapıldı. 

Diyarbakır’da bulvar ve caddelerde yol çizgileri yenileniyor Diyarbakır’da bulvar ve caddelerde yol çizgileri yenileniyor

Karpuzlu Köyü Muhtarı Mehmet Kılıç, depremde köylerindeki 21 evin ağır hasar gördüğünü, 2 evinde orta hasar gördüğünü belirterek, toplamda  ilk etapta 14 olmak üzere 18 konut yapılacağını söyledi. Konutların tek katlı ve villa tipi konutlar olduğunu söyleyen muhtar Kılıç, “Dün temel için kazma çalışmaları başladı. Kısa sürede bitirilip hak sahiplerine teslim edilmesi bekleniyor” dedi. 

P H O T O 2024 02 10 13 01 20Köy muhtarı Mehmet Kılıç, köylerinde mezralarla birlikte 220 hane olduğunu ve nüfuslarının yaklaşık 1200 olduğunu da belirterek, aldığı bilgiye göre, Kulp ilçesi dışında Hani ve Lice’de de aynı firma tarafından köy evlerinin yapımına başlanacağını söyledi. 

Editör: Ferit Aslan