Ferit Aslan

Diyarbakır’da, Kahramanmaraş merkezli depremlerin sembolü olan Diyar Galeria’da hak sahipleri platformunun toplantısında yerinde dönüşüm talebi ağırlık bastı. 

Diyarbakır’da, depremde 1 bloğu tamamen çöken daha sonra geri kalan blokları da yıkılan Diyar Galeria’daki hak sahipleri, bugün bir kez daha bir araya geldi. 

-77

Bir otelde gerçekleşen ve yaklaşık 40 hak sahibinin katıldığı toplantıda, Diyar Galeria Hak Sahipleri Platformu Sözcüsü Ender Budak, yaptıkları girişim ve görüşmeler ile ilgili hak sahiplerini bilgilendirdi. 

Depremde 89 kişinin yaşamını yitirdiği ve tamamen yıkılan Diyar Galeria’da, 132 dair ve yaklaşık 100 işyeri bulunurken, varisler ile birlikte 344 hak sahibinin olduğu belirtildi. 

-78

Platform sözcüsü Budak, Ankara’da Bakanlık ile yaptıkları görüşmede, kendilerine TOKİ ve yerinde dönüşüm seçenekleri sunulduğunu belirterek, “Kendi aramızda yaptığımız görüşmelerde ve katılımın sağlanmasının daha rahat olacağı yerinde dönüşüm konusu ağırlık basıyor. Ama, hem Bakanlık hem de müteahhitler ile görüşmelerimiz sürüyor. Biz hak sahiplerinin mağdur olmadan ve kısa sürede konut ve işyerlerine kavuşması için en uygun seçenek ne ise ona karar vermeye çalışıyoruz” dedi. 

-79

Diyarbakır'da akıl ve zeka oyunları Diyarbakır'da akıl ve zeka oyunları

Deprem bölgesinde kısa sürede toparlanarak platform kurup çözüm arayan ilk sivil insiyatifin Diyar Galeria olduğunu söyleyen Budak, Diyar Galiria’daki 40 bin metre karelik kapalı alanın kendileri için önemli olduğunu vurguladı. 

TAKAS SEÇENEĞİ DE MASADA

-62

CEGA Medyanın ulaştığı bazı kaynaklar, Diyar Galeria için takas seçeneğinin de masada olduğunu belirtiler. Diyar Galeria’nın bulunduğu arsaya karşılık, hak sahiplerinin kabul etmesi halinde merkez Kayapınar ilçesinde Diyarbakır stadyumun arkasında arsa verilebileceği de belirtildi.

Editör: Ferit Aslan