Özgür Ayaydın

Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (DİSKİ),  yaklaşık 455 bin abonenin suyunu teminini sağlarken, en büyük gideri olan enerji harcamasını azaltmak ve bunu yenilenebilir enerjiden elde etmek için Güneş Enerji Santrali (GES) sayısını artırmayı kararlaştırdı.

Bu sayede enerji giderini en aza indirmek ve güneş enerjisinden elde ettikleri gelirleri de kent merkezi, ilçeler ve kırsal mahallelerde içme suyu ile altyapı yatırımlarına dönüştürmeyi hedefliyor.

DİSKİ daha önce Gözeli mevkisinde 12 bin metrekare alan üzerine kurulu 2 bin 400 panele  ile Bismil ilçesinde ise 14 bin metrekare alan üzerine inşa edilen, 3 bin 80 panele sahip GES'i bulunuyor. DİSKİ, bu her iki GES'te 2023 yılında 3 milyon liranın üzerinde enerji üretimi gerçekleştirdi.

KAYAPINAR'DA KURULACAK

Daha önce Bismil ve Gözeli'de GES kuran DİSKİ, Kayapınar İlçesi, Çölgüzeli Mahallesi, 321 Ada 5-6 Parsel, 322 Ada 55 Parsel alanda "9,75 MWm Kurulu Gücünde Güneş Enerji Santrali" projesi geliştirdi.

Proje ile ilgili sunulan nihai proje tanıtım dosyası değerlendiren Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü, ''ÇED Yönetmeliği'nin 17. Maddesi gereğince 9,75 MWm Kurulu Gücünde Güneş Enerji Santrali" projesine ÇED Gerekli Değildir kararı verdi.

Diyarbakır Valiliği işe alım duyurusu yaptı Diyarbakır Valiliği işe alım duyurusu yaptı

Editör: Özgür Ayaydın