Diyarbakır'da akıl ve zeka oyunları Diyarbakır'da akıl ve zeka oyunları

Surp Giragos Ermeni Kilisesindeki sempozyuma katılan akademisyenler Kant’ın epistemolojisinin ve kavramlarının bilim, kültür, dil ve diğer filozoflar ile bağlantısını tartıştıkları 28 bildiri sundu.

Sempozyum koordinatörlerinden Dr. Öğr. Üyesi Siracettin Aslan, onlarca uygarlığa ev sahipliği yapmış Diyarbakır’da elsefe tarihinin ve modern felsefenin en büyük isimlerinden birini, Kant’ın tartışıyor olmanın heyecanını yaşadıklarını söyledi.

Whatsapp Image 2024 03 10 At 23.34.46

Sur İlçe Kaymakamı Asım Solak bölgemizde felsefe sempozyumunun gerçekleşiyor olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek katılımcılara sempozyumdan sonra Hevsel Bahçeleri’ni, surları ve nice tarihi mekanı gezmeleri konusunda da öneride bulundu.

Sempozyum Gaziantep, Mardin Artuklu ve Bingöl Üniversitelerinden öğrencileriyle birlikte gelen çok sayıda akademisyen de katıldı.

Kapanışta Türkiye Kant Topluluğu Yönetim Kurulu Üyeleri Doç. Dr. Nurten Öztanrıkulu Özel ve Dr. Öğr. Üyesi Siracettin Aslan’a unutamayacakları bu sempozyumu düzenledikleri için teşekkür belgeleri takdim etti.

Editör: Özgür Ayaydın