Eczacılık Fakültesi Geleneksel Beyaz Önlük Giydirme programına Rektör  Prof. Dr. Mehmet Karakoç, Diyarbakır Eczacılar Odası Başkanı Eczacı Ahmet Turgay Yaşar, ve Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İpek Satar katıldı.

Diyarbakır’daki sağlıkçılar: Tüccar değil, hekimiz Diyarbakır’daki sağlıkçılar: Tüccar değil, hekimiz

Beran

Prof. Dr. İpek Satar, eczacının, ilacın keşfi ve üretiminden hastaya sunumuna kadar her aşamasından sorumlu olduğunu, eczacılık mesleğinin ise topluma hizmet eden önemli mesleklerin başında geldiğini belirtti.

Diyarbakır Eczacılar Odası Başkanı Yaşar da öğrencilere donanımlı yetişmeleri ve meslekin mevcut durumu hakkında bilgilendirmede bulundu.

Program daha sonra Berko İlaç Yönetim Kurulu Başkanı Ecz. Berat Beran'ın konuşmacı olarak katıldığı "Kariyer Yolculuğu" konulu söyleşi ile devam etti.

Beran, 1973 yılında Diyarbakır'da açtığı Beran Eczanesi'nden, bugün 21 bin metrekare alanda 900 çalışanıyla yıllık 145 milyon kutu üretimi yapan Berko İlaç ve Kimya Sanayi AŞ'ye uzanan başarı hikayesini anlattı.

50 yıllık süreçte edindiği değerli bilgi ve deneyimlerini çoğunluğu öğrencilerden oluşan katılımcılar ile paylaşan Beran, daha sonra soruları yanıtladı.

Öğrencilik yılları ve iş hayatında karşılaştığı zorluklar karşısında nasıl akılcı çözümler bulduğuna değinen Beran, hayatta şans diye bir şey olmadığını, başarıya ulaşmak için bıkmadan ve zorluklara karşı dik durarak çok çalışmanın gerekliliğine vurgu yaptı. Berat Beran, Bugün Türkiye’nin önde gelen yerli ilaç firmalarından birisi olmasının temelinde girişimci bir ruh, çok çalışma azmi ve daima risk almada cesaretli olmanın önemine değindi.

Çalışmak, öğrenmek ve üretmek konusunda istekli olan herkese destek olacaklarını vurgulayan Beran,  öğrencilere de gerek staj gerekse mezuniyet sonrası iş hayatında firma olarak destek olabileceklerini sözlerine ekledi.

Editör: Özgür Ayaydın