Diyarbakır Lice'de 536 kilo esrar yakalandı Diyarbakır Lice'de 536 kilo esrar yakalandı

Ferit Aslan

Diyarbakır’da daha önce elektrik direği konulan Bağlar ilçesindeki bir caddede yapılan engelli yolu ve engelli yoluna direk ve trafik levhası konulması “engelli yolu ama engelli geçemez” yorumlarına neden oldu.

P H O T O 2024 01 18 15 49 27Merkez Bağlar ilçesindeki yeni yerleşim yeri olan Bağcılar Mahallesindeki Molla Gürani Caddesi, “Nerden baksan tutarsızlık” sözlerini karşılar gibi. Daha önce yolun ortasında bırakılan elektrik direği ile gündeme gelen ve direği kaldırma yerine kaldırıma dahil eden Belediye, bu kez engelli yaya yolunun tam elektrik direğinin hizasında yaptı.

Whatsapp Image 2024 01 18 At 00.05.50 (2)

Yaya engelli yolunu değiştirtir yerine elektrik direğine denk getiren belediye, bu yetmezmiş gibi birde trafik tabelaların da engelli yolunun hemen bitişiğine dikti. Tabelaların alçak olması ve engelli yolunu engellemesi, “Engelli yolu ama engelli geçemez” yorumlarına neden oldu. 

Whatsapp Image 2024 01 18 At 00.05.50 (5)

Vatandaşlar, yapılan işlere akıl sır erdiremediklerini belirterek, “Görme engelliler bu yaya yolunu kullansa önce trafik levhasına ardından elektrik direğine çarpar. Bunlar nasıl hesap edilemeden böyle bir yaya yolu yapılmış. Denetimsizliğin sonucu bu tür durumlara sık rastlanıyor” diye dert yandı.

KALDIRIMDAKİ ENGELLİ YOLU NEDİR?

Kaldırımdaki noktalar ve şeritler, görme engelli kişilerin sokakta yürürken basarak veya bastonlarıyla temas ederek zemini hissetmelerini sağlar. Bu sayede yollarını daha kolay şekilde bularak sokakta hareket edebilmeleri için yerleştirilmiş işaretlerdir. Görme engelli vatandaşların hayatlarını kolaylaştırır. Onların güvenli ve rahat şekilde gezmelerini sağlaması nedeniyle bu çalışmaların ülkemizin tümüne yayılması büyük bir önem arz etmektedir.

Bu işaretler, farklı şekillerde olabildiği gibi şekillerine göre anlamları da birbirinde farklı olmaktadır.

Editör: Ferit Aslan