Engellilerin yaşamını kolaylaştıran akülü araçlar ve tekerlekli sandalyeler ücretsiz olarak onarılıyor.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı'nca 3 yıl önce kurulan ''Engelli Aracı Bakım ve Onarım Atölyesi'' ücretsiz olarak hizmetini sürdürüyor.

Daha önce arızalanan akülü araçları ve tekerlekli sandalyelerini kargoyla farklı illere tamire gönderen engelliler, atölye ile maddi yükten ve aylarca eve kapanmaktan kurtulmuş oldu. Engellilerin adeta eli ayağı gibi olan akülü araçlar atölyede hiç bir ücret ödemeden onarılıyor.

Engelli ve Yaşlı Hizmetler Şube Müdürü Kemal Türk, atölyede akülü araçlar ve tekerlekli sandalyelerin bakım ve onarımını yaptıklarını ifade ederek, bugüne kadar yaklaşık 1500 akülü araç ve tekerlekli sandalyenin bakım onarımını yaptıklarını söyledi.

''ÇEVRE İLLERE DE HİZMET VERİYORUZ''

engelli aracı

Türk, şöyle dedi:

''Engelli vatandaşlarımızdan bize uzun süre bu konuda talep geliyordu. Araçlarını merkez ve ilçelerde tamir edecekleri hiçbir yer yoktu. Bu araçların malzemesi ve tamiratı çok pahalı. Araçların tamiratı pahalı olduğu için de bizdeki akülü araçlarımızı onlara tahsis ediyorduk. Bu sorun atölyemizde yaptığımız onarımlarla ortadan kalkmış oldu. 

Diyarbakır'da akıl ve zeka oyunları Diyarbakır'da akıl ve zeka oyunları

Şanlıurfa, Adıyaman ve Şırnak gibi çevre illerde yaşayan engelliler de atölyeyi duyduktan sonra bizimle iletişime geçiyor. Onların araçlarını da tamir ediyoruz. Atölye olarak çevre illere de hizmet veriyoruz. Bu hizmetler yaygınlaştırılmalıdır.''

Türk, bu yıl içinde engellilere 100 akülü sandalye ve 150 tekerlekli sandalye dağıttıklarını da kaydetti.

Atölye sorumlusu Emrullah Güneş ise 2020 yılından bu yana engelli vatandaşların akülü araç ile tekerlekli sandalyelerinin her türlü bakım ve onarımını yaptığını söyledi.

Editör: EYYUP KAÇAR