Diyarbakır'da depremde enkaz altında kalan ve saatler sonra kurtarılan milli güreşçi, halen o günü unutamadığını söylüyor

Kahramanmaraş merkezli 11 ili etkileyen ve korkunç yıkıma neden olan 6 şubat depreminin üzerinden bir yıl geçti. Bir yıl önceki depremde 3 kız arkadaşıyla birlikte Diyarbakır Serin-2 apartmanının enkazı altında kalan milli güreşçi Cansu Yılmaz, sporla yaşama tutunmaya çalıştığını söyledi.

Aynı evde kaldıkları 3 kız arkadaşından 2'sini kaybettiğini ifade eden Yılmaz, Diyarbakır'daki 77 kişinin hayatını kaybettiği 11 katlı binanın enkazından 27 saat sonra arkadaşı ile birlikte çıkarıldığını belirtti.

Diyarbakır'daki ihalelerin incelenmesi kararlaştırıldı Diyarbakır'daki ihalelerin incelenmesi kararlaştırıldı

Diyarbakır’da özel bir okulda beden öğretmeni olan 26 yaşındaki Cansu Yılmaz, o korkunç günü halen hafızasında yaşadığını belirterek, şunları söyledi:

''Bina 10 saniye gibi kısa bir sürede yıkıldı. Yanımdaki arkadaşımla saatler sonra kurtarıldık, ama iki arkadaşımızın cansız bedeni ise günler sonra enkazdan çıkarıldı. Depremden sonra ister istemez her gün o binanın önünden geçmek zorundaydım. Her geçtiğim de ise, çığlıkları duyuyor gibiydim. Hiç hafızamdan silinmedi.''

“MÜSABAKALARA KATIALMADIM”

Depremin ardından uzun süre müsabakalara katılamadığını kaydeden Yılmaz, ''Hocalarımın sayesinde beden eğitimi bölümleriyle alakalı canlı dersler aldım. Beden eğitimi öğretmeni olmak için şuan KPSS’ye hazırlanıyorum. Hayalim beden eğitimi öğretmeni olup sporcular yetiştirmek'' dedi.
 

Editör: EYYUP KAÇAR