Diyarbakır'da akıl ve zeka oyunları Diyarbakır'da akıl ve zeka oyunları

Ferit Aslan

İYİ Partiden önce CHP ile yerelde iş birliği yapılmaması ve ardından Şeyh Said paylaşımı nedeniyle yollarını ayıran Mehmet salim Ensarioğlu ve ailesinin yerel seçimlerde hangi partiye destek vereceği merak ediliyor. 

-263Salim Ensarioğlu’nun Şeyh Said paylaşımından sonra İYİ Parti tarafından disipline sevk edilmesi ve ardından partiden istifa ettirmesi ile sonuçlanmıştı. Ensarioğlu’nun istifasının ardından İYİ Partinin Diyarbakır il ve 17 ilçe teşkilatı 12750 üye ile birlikte İYİ Partiden topluca istifa etmişlerdi. 

“DAVET ALDIK, AMA BEKLEMEDEYİZ”

CEGA Medyaya konuşan İYİ Partiden istifa eden Diyarbakır il başkanı Vecdin Ensarioğlu, parti ile yollarının ayrılmasından sonra bazı partilerden davet aldıklarını ancak şu anda karar vermeyip beklemede olduklarını söyledi. Ensarioğlu, şu anda herhangi bir partiye katılmalarının söz konusu olmadığını belirterek, şöyle konuştu:

“Sayın bakanımız Salim bey, özellikle Ankara ve İstanbul gibi büyük kentlerde CHP ile yerel seçimlerde işbirliğinden yana tavır koydu. Zaten 67 il başkanı olarak bizlerde aynı fikirdeydik. Ancak, GİK’te bunun tersi bir karar çıktı. İlk kırılma noktasına burada yaşadık. Daha sonra Şeyh Said paylaşımı ile son noktaya gelindi. Şu anda yerel seçimlerde bir partiye destek verme konusunda aldığımız bir karar yoktur.” 

Editör: Ferit Aslan