Yola çıktı, Diyarbakır'da 21 kat artacak Yola çıktı, Diyarbakır'da 21 kat artacak

Diyarbakır'da DEM Parti tarafından büyükşehir belediye eş başkan adayını belirlemek için daha önce yapılan ve iptal edilen seçim bugün yeniden yapıldı.  Ayşe Serra Bucak, oyların yüzde 55'ini alarak ilk seçimde eş başkan seçildi. Buçak eş başkan seçilmesinin ardından arama motorlarında sorgulanmaya başlandı. Peki Ayşe Serra Bucak kimdir, nereli kaç yaşında? İşte detaylar…

AYŞE SERRA BUCAK KİMDİR?

Ayşe Serra Bucak, aslen Siverek’li olup 1976 Diyarbakır doğdu. 1995 yılında İstanbul Cağaloğlu Anadolu Lisesinden mezun oldu. 2006 yılında Almanya’da Köln Üniversitesi- Alman Dili ve Edebiyatı ile Pedagoji bölümlerinden mezun oldu. 2006-2011 yılları arasında Bağlar Belediyesi Eğitim Destek Evi koordinatörlüğü yaptı.2014-2016 yıllarında Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eş Başkan danışmanlığı ve meclis üyeliği yaptı.

2016-2022 yıllarında çocuk ve kadın alanlarında Sosyal Çalışmacı olarak çalışmalar yürüttü. ÇocukÇa Derneği ve ZimZim kreş kurucularından olan Bucak, halen Yeşil Sol Parti Diyarbakır il yönetimi içerisinde yer alıyor.

Editör: Ayşegül Yaşar