Yerel seçim tarihinin yaklaşmasında siyasi partilerdeki hareketlilik arttı. AK Partide daha önce il başkanlığı yapan Ahmet Fikret Öcal, Eğil ilçesi için belediye başkan adaylık başvurusu yaptı. 

AK Partide 2008 yılında Diyarbakır il başkanlığı yapan Ahmet Fikret Öcal, Eğil Belediye başkan adayı olmak için başvuru yaptı. Başvurusu ile ilgili Öcal, sosyal medya hesabından şu paylaşımı yaptı:

Osman Hamdi Bey'in eserine yansıyan Diyarbakırlıların giyim kültürü Osman Hamdi Bey'in eserine yansıyan Diyarbakırlıların giyim kültürü

F_YQH7RXgAAghtt

“Diyarbakır Eğil İlçesi Belediye Başkanlığı için aday adaylığı müracaatımı gerçekleştirdim. Rabbim bu yolda zorlukları kolaylaştırsın ve hayırlı hizmetler gerçekleştirmeyi nasip etsin.”

İL BAŞKANI İKEN, “SAYIN ÖCALAN” DİYE ANONS EDİLMİŞTİ

Bugün Eğil ilçesi için Belediye Başkan aday adaylığı için başvuru yapan Ahmet Fikret Öcal, 2008’de Diyarbakır il başkanı iken Eğil ilçe kongresine katılmıştı. Öcal, o zamanki divan başkanının dili sürçmesi nedeniyle sahneye, "Çiçeği burnunda sayın Öcalan" sözleriyle tanıtılmıştı. Yanlışlığı fark eden divan başkanı daha sonra hemen hatasını düzeltmişti.

Editör: Ferit Aslan