15 Temmuz Kültür ve Kongre Merkezinde gerçekleşen dinletiye Rektör Prof. Dr. Mehmet Karakoç, Konservatuvar Müdürü Doç. Dr. Mustafa Uğurlu Arslan, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

 Karakoç, Kudüs'ün Müslümanlar açısından önemine vurgu yaparak, Filistin’in yıllardır devam eden İslam Coğrafyasında bir imtihan olduğunu söyledi.

Filistin’deki insanlık dramına dikkat çeken ve Cahit Zarifoğlu’nun "Filistin bir sınav kâğıdı, Her mü'min kulun önünde" dizelerini hatırlatarak sözlerine devam eden  Karakoç, Gazze’deki annelerin çocukların şehit olacağını bilmenin kabullenişinin büyük bir imtihan olduğunu söyledi.

 Doç. Dr. Mustafa Uğurlu Arslan, Filistin’de yaşanan durumun önemini ele almak için böyle bir programı düzenlediklerini söyledi.

Kudüs’ün kutsal bir şehir ve adaletin timsali olduğunu aktaran  Arslan, “Kudüs, direnişin sembolü, duanın ve davanın başkentidir. O yeryüzünün ve güzel beldelerinden biridir” dedi.

Filistin halkının yanında durmanın ve barışa katkıda bulunmanın önemini vurgulayan Arslan, şiir dinletisine katılım sağlayanlara teşekkürlerini iletti.

Dr. İhsan Hammad ise “Filistin davası” konusu üzerine Gazze’nin yaşadığı katliamların yeni olmadığını, bölgenin 1917 yılı itibari ile baskıyla tanıştığını söyledi.

''Köroğlu Destanı'nın geçtiği yer Diyarbakır'' ''Köroğlu Destanı'nın geçtiği yer Diyarbakır''

Program, öğrenciler ve akademisyenlerin Filistin üzerine okuduğu şiirler ile devam etti.

                                  “SESİNİZ SESSİZLİĞE SES GETİRMELİ”

Güncel olaylara dikkat çekmek ve farkındalık yaratmak için düzenlenen şiir dinletisine katılan öğrencilere seslenen Rektör Karakoç, “Öyle biri olmalısınız ki sizin sesiniz sessizliğe ses getirmeli” diye konuştu. 

Rektör Karakoç’un “Biz Burada Kalacağız” adlı şiiri seslendirmesinin ardından program sona erdi.

Editör: Özgür Ayaydın