Danıştay, Emniyetin "Ses ve Görüntü Kaydı Alınmasına" ilişkin genelgesini iptal etti Danıştay, Emniyetin "Ses ve Görüntü Kaydı Alınmasına" ilişkin genelgesini iptal etti

Demokratik Toplum Kongresi (DTK), Tevgera Jinên Azad (TJA), Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Med Tutuklu ve Hükümlü Aileleri Hukuki ve Dayanışma Dernekleri Federasyonu (MED TUHAD-FED), Medeniyetler Beşiğinde Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma Dayanışma Birlik ve Kültür Derneği (MEBYA-DER) ile Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (HEDEP) öncülüğünde yapılan ‘Özgürlük Yürüyüşü'ne katılan 28 kişi gözaltına alındı.

Diyarbakır’dan Bursa’nın Gemlik ilçesine Abdullah Öcalan için yürüyüş yapmak isteyen HEDEP’liler Koşuyolu Parkı’nda durduruldu. HEDEP’li milletvekilleri ile polis amirleri arasında yaşanan müzakerelerde sonuç çıkmayınca, grupta bulunan tüm HEDEP’liler gözaltına alındı.

Gözaltına alınanların Yenişehir İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Şehitlik Polis Karakolu'na götürüldüğünü öğrenildi. Gözaltı sayılarının artabileceği belirtildi.

Editör: Nazmi Kahraman