Diyarbakır’da, il bakan yardımcısı iken, eski il başkanının yolsuzluk yaptığını söylediği için görevden alınan Bedirhan Akyol, Bağlar ilçesinde belediye başkan adayı yapıldı.

Diyarbakır’da, AK Partinin Mali İşlerden sorumlu başkan yardımcı olan Bedirhan Akyol, Eylül 2021 tarihinde dönemin il başkanı Mehmet Şerif Aydın’ın genel merkez tarafından partinin ihtiyaçları için gönderilen 243 bin TL’yi kendi hesabına geçirerek kendi ihtiyaçları için kullandığını açıklamıştı. 

Diyarbakır Lice'de 536 kilo esrar yakalandı Diyarbakır Lice'de 536 kilo esrar yakalandı

Sok Iddiayi Gundeme Getiren Isim Gonderildi H20777 1D391.JpgAkyol’un ortaya attığı ve belgelerini genel merkeze gönderdiğini açıkladığı yolsuzluk iddiasının kamuoyuna yansımasından sonra Akyol görevden alınmıştı. Akyol, görevden alındıktan sonra partisinin zarar görmemesi için daha fazla açıklama yapmama kararı almıştı. 

Akyol’un, yolsuzluk ile suçladığı dönemin il başkanı Mehmet Şerif Aydın, Eylül 2023’de  istifa ettiğini açıklamış, ancak daha sonra istifasının parti tarafından istendiği ortaya çıkmıştı. 

Bedirhan Akyol2AK Partinin eski il başkanı Mehmet Şerif Aydın tarafından o dönem görevden alınan Bedirhan Akyol. 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak yerel seçimlerde Diyarbakır’ın merkez Bağlar ilçesinde belediye başkan adayı gösterildi. 

Editör: Ferit Aslan