Diyarbakır'da görevliler 3 kez o mahalleye giremedi

Diyarbakır'ın Hani ilçesinde görevlilerin 3 kez denemesine rağmen, izin verilmemesi nedeniyle o mahalleye giremediği bildirildi..

Dicle Elektrik, Diyarbakır’ın Hani ilçesine bağlı Gürbüz Mahallesi’nde yaşanan kayıp-kaçak sorununa ilişkin yaptığı açıklamada, toplam 14 trafosu bulunan mahallede, 800 haneye hizmet verebilecek bir trafonun 154 hanenin aşırı kaçak tüketimi nedeniyle arızalandığı bildirildi.

Diyarbakır Lice'de 536 kilo esrar yakalandı Diyarbakır Lice'de 536 kilo esrar yakalandı

Engellemeler sebebiyle birkaç gündür ekiplerinin mahalleye girmelerine izin verilmemesi nedeniyle arızanın giderilmediği kaydedilen açıklamada, şöyle denildi:

''Kısa süre önce 400 KVA gücündeki bir trafomuz aşırı yüklenme nedeniyle arızalanarak devre dışı kaldı. Yaptığımız incelemede, normal şartlarda 800 haneye yetecek güçteki bahse konu trafodan 154 konutun elektrik aldığı ancak bu trafonun yüzde 95’e ulaşan kaçak tüketim sebebiyle arızalandığı belirlendi. Buradaki trafoyu değiştirmek için 3 kez mahalleye giderek kaçak kontrolü yapmak, ardından trafoyu yenilemek istediğimizi ilettik. Ancak mahalleye girişimiz ve çalışmalarımız engellendi. Hizmetin devamı ve oluşan arızanın düzeltilebilmesi için mahallede çalışması yapılabilmesi gerekiyor.''


 

Editör: EYYUP KAÇAR