Diyarbakır’da, siyasi partiler yerel seçim tarihinin yaklaşması ile çalışmalarını hızlandırdı. Devlet memuru olup aday olmak istenler için son istifa tarihi 1 Aralık olurken, Diyarbakır’da hangi bürokratların istifa edileceği merak ediliyor. 

diyarbakir-gezilecek-yerler-hevsel-bahceleri-diyarbakir-surlari

Diyarbakır’da, yerel seçim hareketliliği başlarken, AK Parti ve CHP ile birlikte DEVA Partisi de başvuruları almaya başladı. DEVA Partisi Diyarbakır il Başkanı Remzi Kaymak, başvuruları 20 Kasım’dan itibaren aldıklarını ve 29 Aralık’ta sona ereceğini söyledi. 

deva-partisi-diyarbakir-il-baskanligi-hizmet-binasi-acildi

DEVA il Başkanı Remzi Kaymak, Diyarbakır’da büyükşehir ve 17 ilçe belediye başkan adaylığı için başvurular aldıklarını belirterek, “Çok sayıda başvuru aldık, Bunların arasında istifa eden devlet memurları da var. Sadece belediye baştan adaylığı için değil, belediye meclis üyeliği için de başvurular aldık” dedi. 

“DİYARBAKIR’LI OLMAYANIN KENTTE FAYDASI OLMAYACAKTIR”

İl Başkanı Kaymak, yerel yönetimlerde il veya ilçe belediyelerin temsiliyetinin yerel halktan adaylara verilmesi gerektiğini ifade ederek, “Diyarbakır'ımızın suyunu, ekmeğini yemeyen,  toprağını bilmeyen, havasını teneffüs etmeyen bir belediye başkanının ilimize faydası olmayacaktır” dedi. 

 DEVA-Partisi-Diyarbakir-Il-Baskani-Remzi-Kaymaktan-‘kayyum-aciklamasi-manset-700x420

Diyarbakır'da yıkılan Yoldaş Apartmanı'nın müteahhidi yargılanıyor Diyarbakır'da yıkılan Yoldaş Apartmanı'nın müteahhidi yargılanıyor

Deva Partisi olarak, yerel yönetimlerde dışardan paraşütle, kayyImla belediye başkanı kabul etmeyeceklerini deklere ettiklerini söyleyen Kaymak, “İşte tam da  bu yüzden yerel seçimlerde yönetimlerde gelin elinizi taşın altına koyup aday olun ve kendi ilimizi kendimiz yönetelim ve daha güzelleştirelim” diye konutu. 

 DİYARBAKIR’DA GÖZLER 1 ARALIK TARİHİNDE

Siyasi partilerdeki yerel seçim çalışmaları devam ederken, gözler memurların aday olacağı son tarih olan 1 Aralık’a çevrildi. Kamuda çalışanların aday olması için tanınan son istifa tarihi 1 Aralık olurken, Diyarbakır’da özellikle muhalefet partilerinden hangi bürokratların aday olacağı merak ediliyor.  

Editör: Ferit Aslan