Ayşegül Yaşar

Diyarbakır'daki ihalelerin incelenmesi kararlaştırıldı Diyarbakır'daki ihalelerin incelenmesi kararlaştırıldı

Diyarbakır'da havanın soğumasıyla başta çocuklar olmak üzere binlerce kişide grip belirtisi başgösterdi. Bunun sonucu olarak aile hekimleri ve hastanelerin poliklinikleri ile akşamları acil servisler dolup taşıyor.

Diyarbakır Dicle Üniversitesi Kulak Burun Boğaz Ana Bilim Başkanı  Prof. Dr. Mehmet Akdağ, okul, kapalı mekanlar ve havasız ortamlarda  üst solunum yolu enfeksiyonlarının yayıldığını söyledi.

Üst solunum enfeksiyonlarında son bir haftada yüze 30 artış olduğunu belirten Akdağ, kovid saldını dönemindeki önleyici tedbirlerin uygulamasını istedi.

MASKE TAKMALI

Akdağ, bağışıklığı  zayıf olan çocukların risk altında olduğu, hasta olan öğrencilerin ve diğer kişilerin de mutlaka maske takması gerektiğini, toplantı salonlarında havalandırma sistemleri çalışması gerektiğini dile getiren Prof. Dr. Akdağ, şöyle konuştu:

 “Çocuklar yazın birbiriyle  açık ortamlarda görüşmesi dolayısıyla daha az hasta oluyorlardı. Ancak okulların açılmasıyla durum değişiyor. Biliyorsunuz ki okulların açılması sonbahara, yani mevsimsel geçişlere denk geliyor.  Tabi ki haliyle de hastalıklar da artıyor. Çocukların bağışıklık sistemi yetişkinlerinki gibi daha dirençli olmadığı için ve mikropları vücutları tanımadığı için hastalıklara daha yatkın. Bu yüzden gribe ve soğul algınlığına yakalanma oranları da daha yüksektir.”

Akdağ önlem olarak kalabalıktan uzak durulması, kapalı veya havalandırmanın yetersiz olduğu alanlarda maske takılması, mesafenin korunması, ellerin düzenli olarak yıkanması derektiğini sözlerine ekledi.

Kaynak: Ayşegül Yaşar