Diyarbakır'da Bahçeşehir Koleji tarafından ilk resmi sınav merkezi Bahçeşehir Koleji Hevsel Kampüsü adıyla kuruldu.

Bahçeşehir Koleji'nce yapılan açıklamada, Bahçeşehir Koleji Diyarbakır Hevsel Kampüsü, Advanced Placement (AP), Scholastic Assessment Test (SAT) ve International English Language Testing System (IELTS) gibi dünyanın en prestijli sınavlarının resmi sınav merkezi olduğu belirtildi.

Uluslararası standartlardaki eğitim anlayışını Diyarbakır'a taşıyarak öğrencilere küresel başarıya giden yolda önemli bir adım atmalarının sağlandığı kaydedilerek, Uluslararası düzeyde tanınan sınavlara ev sahipliği yaparak öğrencilere eşsiz bir eğitim deneyimi sunmaya devam edileceği bildirildi.

Diyarbakır'da tarihi eser operasyonu: 2 gözaltı Diyarbakır'da tarihi eser operasyonu: 2 gözaltı

Açıklamada, şöyle denildi:

''Bahçeşehir Koleji Diyarbakır Hevsel Kampüsü, bu prestijli sınavlara ev sahipliği yaparak öğrencilerine uluslararası düzeyde rekabet avantajı sunmayı amaçlamaktadır. Bu başarının öğrencilerin küresel düzeyde tanınan sınavlara daha etkin bir şekilde hazırlanmalarını sağlayarak kariyerlerini şekillendirmelerine katkı sağlayacağını vurgulamaktadır. Bu yeni statü, Bahçeşehir Koleji Diyarbakır Hevsel Kampüsü'nün uluslararası eğitim standartlarına olan bağlılığını ve öğrencilerini küresel arenada başarılı bireyler olarak yetiştirme vizyonunu bir kez daha ortaya koydu.''

DÜNYANIN EN PRESTİJLİ SINAVLARI: AP, SAT, IELTS 
 
Bahçeşehir Koleji Diyarbakır Kurucu Temsilcisi Zeki Esen, dünyanın en prestijli sınavlarına ev sahipliği yapmanın gururunu yaşadıklarını ifade ederek, şöyle dedi:

''Bahçeşehir Koleji Hevsel Kampüsü olarak AP, SAT ve IELTS gibi uluslararası sınavlar için resmi sınav merkezi olarak öğrencilerimize başarıya giden yolda önemli bir adım atmaları için fırsat sunuyoruz. Attığımız bu adımla dünya standartlarına uygun bir eğitimi bölgemize taşıyor, öğrencilerimize daha iyi bir eğitim sunabilmek için çalışmalarımıza devam ediyoruz.

Advanced Placement, Amerika Birleşik Devletleri'nde ve dünyanın çeşitli yerlerindeki liselerde öğrencilere sunulan bir programdır. AP sınavları, öğrencilere üniversite seviyesinde derslere katılma ve başarı gösterme fırsatı tanır. Yükseköğretim kurumları, AP derslerinden başarıyla geçen öğrencilere dersten muaf olma gibi avantajlar sağlayabiliyor.''


 

Editör: Meral Özdemir