Diyarbakır'da kayıtlara ''intihar'' olarak geçen olayın yapılan soruşturma sonucu cinayet olduğu ortaya çıktı
    
Sözcü Gazetesinden Özgür Cebe'nin haberine göre, Diyarbakır’ın Bismil İlçesinde 7 yıl önce kayıtlara intihar olarak geçen 2 kişinin öldüğü olayla ilgili infaz savcılığı soruşturmayı genişletti. Soruşturma sonucu olayın ''yasak aşk'' nedeniyle işlenen bir cinayet olduğu belirlendi.

Diyarbakır Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, telefon ses kayıtları, mesajlaşmalarla Burak Y.’nin eşinin teyzesi Kadriye G. ile uzun zamandan beri gönül ilişkisi yaşadıkları kaydedildi.

Gizli yasak aşkın aile bireylerince öğrenilmesi üzerine Burak Y ile eşi Tuba Y.’nin, Umre ziyareti için Kadriye G.’nin kaldığı eve gittikleri, ikilinin bu evde öldürüldükleri, ancak polise ‘İkisi de intihar etti’ denilerek soğukkanlı ancak bir o kadar da birbiriyle çelişen ifadeler verdikleri belirtildi.

Mezopotamya Bulvarı Yeşil Kuşak Projesi Mezopotamya Bulvarı Yeşil Kuşak Projesi

Savcılık ve polisin titiz incelemesi sonucu ortaya çıkarılan cinayetle ilgili hazırlanan iddianamede Kadriye’nin annesi Hatice, ağabeyleri Zeki, Abdullah, ablası Mensure ile Menice G. ve Burak’ın eşi Tuba Y.’nin “Tasarlayarak kasten öldürme” suçundan 2’şer kez ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılmaları istendi. Yargılanmaya önümüzdeki günlerde Ağır Ceza Mahkemesinde başlanacak.

Editör: EYYUP KAÇAR