Özgür Ayaydın

Okul yaptırıp, öğrencilere burs veren, kültürel, spor ve sanatsal faaliyetleri destekleyen, hastanedeki bazı servislerin tefrişatını yenileyen Mehmet Esra Cansız Vakfı, şimdi de üniversiteye Mehmet-Esra Cansız Kütüphanesi yapacak.

Diyarbakır Lice'de 536 kilo esrar yakalandı Diyarbakır Lice'de 536 kilo esrar yakalandı

Yerleşkede yapılacak 3 bin metrekare kapalı alan sahip kütüphane binası yapım işi protokolü, Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakoç ve Lilafix Kozmetik AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Cansız arasında imzalandı.

Cansız, Diyarbakır'a, öğrencilere ve dezavantajlı kesimlere destek sunnmanın kendilerine mutluluk verdiğini belirterek, yaptıracakları modern kütüphanenin tüm tefrişatını da karşılayacaklarını söyledi.

Lila8

22 YILDIR SAÇ BOYASI ÜRETİYOR

Yaklaşık 22 yıl önce Bağlar ilçesinde şampuan üretimi yaparken Mehmet Cansız, kimyager eşi Esra Cansız'ın tavsiyesiyle saç boyası üretmine geçti. Mehmet Cansız, Lila Kozmetik adıyla kurduğu şirketle 2003 yılında Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi'nde  saç boyası üretip ihracata yöneldi.

Diyarbakır ekonomisine ve istihdama katkı sağlamanın yolunun ihracattan geçtiğini fark eden Cansız, ihracata yöneldi. Bugün ürünlerini aralarında Almanya, Fransa ve Hollanda'nın da bulunduğu 30'u aşkın ülkeye ihraç ediyor.

Lila3

Editör: Özgür Ayaydın