Diyarbakır’da, dün DEM Partinin Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi eş başkan adayları ile bir araya gelen iş insanları adaylardan neler talep etti? Yanıtları haberimizde.

DEM Partinin eş genel başkan yardımcısı Mehmet Rüştü Tiryaki, DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan ve DEM Parti Diyarbakır Büyükşehir eş başkan adayları Ayşe Serra Bucak Küçük ve Doğan Hatun, dün Diyarbakır’da yaklaşık 200 iş insanı ile bir araya geldi. 

Irak’tan yola çıktı, 1 ay sonra Diyarbakır’a vardı Irak’tan yola çıktı, 1 ay sonra Diyarbakır’a vardı

Dem Parti Is Insanlari BulusmasiDiyarbakır İş Konseyi Başkanı Mustafa Vural ve Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Burç Baysal’ın ev sahipliğinde dün yapılan, “Yerel yönetimler ve ekonomik kalkınma için iş insanları eş başkan adayları buluşması” toplantısında iş insanları toplantının basına kapalı bölümünde taleplerini dile getirdi. 

Dtso VuralSADECE YEREL KONUŞULDU, SİYASETE DEĞİNİLMEDİ

CEGA Medyanın aldığı bilgilere göre, iş insanları, seçilmeleri halinde eş başkan adaylarından, şeffaf olmalarını, sivil toplum ile birlikte çalışmaları  gerektiğini söyledi. Belediyenin tarım bütçesi ayırması, kırsala yönelik özel çalışma yürütmesini, kırsal kalkınma modellerine destek verilmesinin istendiği toplantıda, siyasete hiç değinilmedi. 

DEM Parti eş başkan adayları ve DEM parti yetkilileri de, sivil toplum ile birlikte çalışacaklarını, Diyarbakır Kent Dayanışma ve Koruma Platformunu çok önemsediklerini söyledi. 

AK PARTİLİ ADAY DA KONUK OLACAK

Diyarbakır İş Konseyi ve Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Yüksek İstişare Kurulunun düzenlediği  toplantının bir hafta sonraki konuğu ise, AK Parti Diyarbakır büyükşehir Belediye Başkan adayı Mehmet Halis Bilden olacak. 

Editör: Ferit Aslan