Diyarbakır’da, 20 yıl önce kurulan Diyarbakır İş Kadınları Derneği (DİKAD)’ın yapılan kongresinde 9 yıldır başkanlık görevini yürüten Reyhan Aktar görevi Müzeyyen Kaya’ya devretti. 

P H O T O 2024 03 09 15 06 54İş Kadınlarının bir araya gelip 2004 yılında kurduğu Diyarbakır İş Kadınları Derneği (DİKAD)’ta, 9 yıldır süren Reyhan Aktar dönemi sona erdi. DİKAD’ın yapılan genel kurulunda seçime tek liste ile gidildi. DİKAD’ın yeni başkanı Müzeyyen Kaya oldu. Genel kurulda konuşan Aktar, yeni yönetime başarılar dileyerek her zaman yanlarında olacağını söyledi. 

P H O T O 2024 03 09 16 16 31DİKAD’ın yeni başkanı olan ve daha önce AK Parti Diyarbakır Kadın Kolları Başkanlığı da yapan Müzeyyen Kaya, Reyhan Aktar ve yönetim kuruluna teşekkür ederek, bundan sonraki süreçte başta  kadın girişimciliğinin desteklenmesi, eğitim fırsatlarının artırılması ve toplumsal cinsiyet eşitliği konularında daha da etkin bir rol almak için çalışacaklarını söyledi. 

Diyarbakır'daki rüşvet davasında tahliye çıktı Diyarbakır'daki rüşvet davasında tahliye çıktı

DİKAD’ın yeni yönetimi, Mahabad Miroğlu Gür, Berfin Argün Yaka, Dilara Kafadar ve Elif Ciniviz’den oluşurken, denetleme kurulu ise, Aygül Ok, Merve Sezik ve Nagihan Çapras’dan oluştu.

Editör: Ferit Aslan