Diyarbakır’ın Kulp ilçesinde Cuma hutbesini eksik okuduğu gerekçesiyle uyaran ilçe Kaymakamı Burak Akeller’in imam Mahsum Koçağa’yı imam odasında mikrofon ile darp ettiği iddia edildi. 

Kulp ilçesindeki Bahçelievler Camisinde Cuma hutbesi okuyan imam Mahsum Koçağa, hutbenin bir kısmını okumadan geçinde camide bulunan ilçe Kaymakamı Burak Akeller, “Doğru oku, hutbeyi, niye eksik okuyorsun, teröristmisin” diye bağırarak uyardı. İddiaya göre, imam eksik okudu kısmı de yeniden okuyunca Cuma namazı biter bitmez, Kaymakam’ın korumaları camiyi boşalttı. 

K U L PKaymakam Akeller’in cami imamı Masum Koçağa’yı imam odasına getirterek darp ettiği ve orada bulunan mikrofon ile dövdüğü belirtildi. Kaymakam tarafından darp edilen imam doktora gidip darp raporu alınca olay ile ilgili ilk tepki imam Kaçağa’nın temsilcisi olduğu Diyanet-Sen Genel Başkanından geldi.

Diyanet-Sen Genel Başkanı Ali Yılmaz, sosyal medya hesabından, “Kaymakam mısın? Kabadayı mı? “ başlıklı paylaşımında, şunları yazdı:

B U R A K A K E L L E RDİYANET-SEN GENEL BAŞKANINDAN SERT TEPKİ

“Kulp İlçesinde Diyanet-Sen İlçe Başkanımız, imam-hatip arkadaşımız Cuma namazında cemaatin huzurunda Diyanet İşleri Başkanlığımızın yazmış olduğu Hutbeyi okurken, meslektaşımıza yakışıksız üslupla müdahale etmek provakatörlüktür. Namazdan sonra Korumasının da yardımıyla hocamızı odaya alarak darp etmesi de magandalıktır. (Daha sonrada darp ettiği mikrofon sopasını korumasını göndererek odadan aldırdığını da biliyoruz.)

Diyarbakır Valisi ile durumu bizzat görüşerek konunun yakın takipçisi olacağımızı belirttik. Gereğinin yapılmasını hem Valilikten hem de İçişleri Bakanlığımızdan bekliyoruz”

DİYARBAKIR BAROSUNDAN DA TEPKİ 

Konu ile ilgili sosyal medya hesabında paylaşımda bulunan Diyarbakır Barosu paylaşımında, “Kulp ilçemizde bugün cuma namazı hutbesinden sonra Kulp Kaymakamı’nın korumalarıyla beraber görevli imamı darp ettiği ve imama hakaretlerde bulundukları haberleri kamuoyuna yansımıştır. Diyarbakır Barosu olarak, kamu gücünden kaynaklı nüfuzun kötüye kullanımı örneği olan bu hadiseyi kınadığımızı, darp edilen İmamızla iletişim halinde olduğumuzu ve hukuki süreci büyük bir titizle takip edeceğimizi kamuoyunun bilgisine sunarız” denildi. 

Diyarbakır’da bulvar ve caddelerde yol çizgileri yenileniyor Diyarbakır’da bulvar ve caddelerde yol çizgileri yenileniyor

Editör: Ferit Aslan