Ferit Aslan

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi eş başkanı Serra Bucak’ın açıkladığı borç miktarı ile kayyım yönetiminin 31 Mart tarihine kadar hesapladığı borç miktarı birbirini tuttu. 

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi eş başkanları Serra Bucak ve Doğan Hatun, ilk kez kameraların karşısına geçerek kayımdan devir aldıkları belediyenin durumunu kamuoyu paylaştı. İlk konuşmayı yapan eş başkan Bucak, sadece büyükşehir değil, 4’ü merkez 17 ilçeye hizmet götürme sorumluklarının olduğunu hatırlattı. 

Whatsapp Image 2024 04 26 At 13.55.39 (1)

“BELEDİYENİN KAPILARINI SONUNA KADAR AÇIYORUZ”

Kayyımdan devir aldıkları Belediyenin tüm birimlerinde envanter ve tespit çalışmalarının sürdüğünü söyleyen eş başkan Bucak, "Kesintisiz 8 yıl kayyum sürecinde belediye hizmet binamız kentin tüm dinamiklerine kapalıydı. Bunu geliştireceğiz tüm birimlerimizin kapısı sonuna kadar her konuda açık olacaktır. Belediye kent hizmetlerine dair her alanda başta basın olmak üzere sizlerle doğru bir ilişki temelinde çalışacağımızı duyurmak isteriz” dedi.

Whatsapp Image 2024 04 26 At 13.55.39 (2)EŞ BAŞKANIN VE KAYYIM’IN HESAPLADIĞI BORÇ MİKTARI AYNI ÇIKTI

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi eş başkanı Serra Bucak, bugün itibariyle yaptıkları denetimlerde tespit ettikleri borç miktarının ise  2 milyar 438 milyon olduğun söyledi. Bucak, ihalesi yapılan ve muhasebe kayıtlarına 3 milyar 640 milyon olarak geçen bir rakamında olduğunu ifade ederek, DİSKİ’nin de 907 milyon borcu olduğunu ifade etti. Kayyım yönetimi de daha önce yaptığı hesaplamada, aynı miktarda borç tutarını hesaplamıştı. 

"31 MART’TAN SONRA 411 MİLYON ÖDEME YAPILMIŞ”

Başkan Bucak, firmalara hak ediş yapılmadığını ve seçim sonrasına bırakıldığını da belirterek, 31 Mart seçimlerinden sonra büyükşehir kasasından usulsüz ve haksız 411 milyon ödeme yapıldığını da sözlerine ekledi. Bucak, Basın Yayın Halkla İlişkiler Daire Başkanlığının net bütçesinin 75 milyon 126 bin olduğunu ve bu bütçenin seçimden önce 46 milyonunun harcandığını ve bunun seçimden önce yapılan harcamalar olduklarını düşündüklerini söyledi.

Whatsapp Image 2024 04 26 At 13.55.39 (3)

“TAHRİBAT BÜYÜK, İTFAİYEDE MERDİVEN YOK"

Eş Başkan Bucak, İtfaiye Daire Başkanlığını incelediklerini ve ciddi sıkıntılar yaşandığını ifade  ederek, "Tahribat çok büyük. Çalışmalarımızı etkiliyor. Neredeyse doğru dürüst çalışır itfaiye aracı yok. Yüksek binaya yetişecek merdivenli itfaiye aracı yok. Bizim itfaiye birimimizin envanteri yok. Yangın risk alanına dair araç ve personel eksikliği var.  Otobüs ıkıntısı var. Otobüs işletme Müdürlüğünde 70 otobüs arızalı. Klimaların birçoğu çalışmıyor. Kayapınar Belediyenin çim biçme makinaları yoktu. Büyükşehir ile o surunu giderdik” diye konuştu. 

İsveçli gezgin 8 Nisan’da Irak’tan yola çıktı, 1 ay sonra Diyarbakır’a vardı İsveçli gezgin 8 Nisan’da Irak’tan yola çıktı, 1 ay sonra Diyarbakır’a vardı

Whatsapp Image 2024 04 26 At 13.55.39 (4)

“12 TAŞINMAZI SEÇİMDEN 3 GÜN ÖNCE DEVR ETMİŞLER"

Büyükşehir Belediyesi eş başkanı Doğan Hatun ise, Büyükşehir belediyesinin taşınmazları ve arsalarının diğer kurumlara devredildiğini belirterek, “Belediyelere ait 44 taşınmaz diğer kurumlara devir edilmiş. Kimisi satılmış, kimisi protokol ile devir edilmiş. Müftülük, milli eğitim, gençlik spor, her kuruma devirler yapılmış.13 tanesinin satışı yapılmış. Belediyeye ait villa alanları olan araziler satılmış. Gelirleri nereye harcanmış araştırıyoruz. 12 taşınmaz seçimden 3 gün önce devir edilmiş. Hepsini inceliyoruz” dedi. 

Whatsapp Image 2024 04 26 At 13.55.39“GENEL SEKRETERİN BELEDİYEDE İLETİŞİM NUMARASI BİLE YOK"

Eş başkan Hatun, kayyım ile çalışan daire başkanlarını görevden aldıklarını ancak yasa gereği kadrolarına karışmadıklarını belirterek, “Kendilerine seçenek sunduk. Kimi kabul etti, kimi kabul etmedi. Belediye Genel sekreterinin düşünün belediyede iletişi yoktur. Ama biz kesinlikle kayım döneminin yöneticileri ile çalışmayacağız” dedi.

Editör: Ferit Aslan