Diyarbakır'da akıl ve zeka oyunları Diyarbakır'da akıl ve zeka oyunları

Ferit Aslan

Yerel seçim tarihi yaklaştıkça siyasi partilerdeki hareketlilik artmaya başladı. Diyarbakır’da , iktidar partisinin adaylarını hafta sonu açıklaması beklenirken, HÜDA PAR’ın seçime kendi adayı ile gireceği iddia edildi. 

Türkiye’de, 14 Mayıs’ta yapılan genel seçimlerde AK Parti ile ittifak kurarak AK Parti listelerinden meclise 4 vekil gönderen HÜDA PAR’ın yerel seçimdeki tavrı merak ediliyordu. Bugün HÜDAPAR tarafından yapılan açıklamada, bazı seçim bölgelerinde ittifak adaylarının desteklenmesi, bazı bölgelerde de HÜDA PAR’ın kendi adayları ile seçime gireceği açıklandı. 

Diyarbakir Kayapinarda Deprem OldujpegDİYARBAKIR'DA KENDİ ADAYLARI İLE GİRECEKLER

HÜDA PAR’ın bu açıklamasından sonra gözler Diyarbakır’a çevrildi. Diyarbakır Büyükşehir ve 17 ilçesinde HÜDA PAR’ın ne yapacağı merak edilirken, CEGA Medyanın ulaştığı kaynaklara göre, söz konusu parti, Diyarbakır’da kendi adayları ile seçime girecek. 

Özellikle Büyükşehir adayını çıkaracağı belirtilen HÜDA PAR’ın ilçelerin kaçında aday göstereceği, kaçında AK Partinin adaylarını destekleyeceği ise şimdilik netleşmediği belirtildi. 

Huda Par Dha 2011191AK PARTİ ADAYINI PAZAR GÜNÜ AÇIKLAYABİLİR

Diyarbakır’da, İktidar partisinde ise, aday belirleme çalışmaları sürüyor. Geçen hafta Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde Diyarbakır’dan 58 kişi aday belirleme oylamasına takılmıştı. Ak Partinin Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan adayını Pazar günü 30 Büyükşehir ile birlikte açıklayacağı konuşuluyor.

Editör: Ferit Aslan