Sözcü'de yer alan habere göre, Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK), işsiz, yüzde 50 zihinsel ve bedensel engelli raporu bulunan, annesi ölen, babası cezaevinde olduğu için teyzesinin bakıcılığını yaptığı 25 yaşındaki E.B adına özel bir bankada açılan hesaba 4 yıl önce 6 milyon lira para girişi olduğunu belirledi.

Hesap dondurularak para çıkışı engellenirken, ardından savcılığa suç duyurusu yapıldı.

BUGÜNKÜ DEĞERİ 38 MİLYON LİRA

MASAK, bugünkü güncel rakamla 38 milyon liranın bir dönem Bağlar Belediyesi Özel Kalem Müdürlüğünde çalışan Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu’nun baldızı ve aynı zamanda belediye başkan yardımcısı olan Deniz Gürdeğir’e ait olduğunu tespit etmesi üzerine söz konusu kişinin ifadesi alındı.

Bu ifade üzerine bu kez Deniz Gürdeğir’in ifadesi alındı. Milli Eğitim Müdürlüğü'nde memur olarak çalıştığını belirten Gürdeğir, “Bazı taşınmazları satarak altın aldığını, 9 kilo külçe altın, 120 bin dolar da parası olduğunu, bu parayı kasada gizlemek istemediğini belirterek, “Kuyumcuların da son dönemlerde dolandırıcılık yaptıklarını görünce altın ve doları bozdurup bankaya yeğenimin hesabına yatırdım. Kendisine 2 yaşından beri ben bakıyorum. Bekarım ama o benim evladım gibidir. Bana bir şey olursa faydalanması için bu parayı hesabına aktardım” dedi.

TAPU KAYITLARI DOĞRULAMADI

Ancak Tapu Müdürlüğü ile yapılan yazışmada, Gürdeğir ailesi adına herhangi bir arazi satışına dair tapu kayıtlarına rastlanılmadığı bildirildi.

Şaibeli para trafiği ile ilgili savcılık delil yetersizliğinden takipsizlik kararı verirken, akıllara Belediye Başkanı Beyoğlu’nun haksız menfaatten elde edilen gelirleri soyadı aynı olmayan üçüncü derece yakınlarının hesabına aktarıp mal kaçırdığı iddiasınu akıllara getirdi.

Diyarbakır Lice'de 536 kilo esrar yakalandı Diyarbakır Lice'de 536 kilo esrar yakalandı

Editör: Özgür Ayaydın