Osman Hamdi Bey'in eserine yansıyan Diyarbakırlıların giyim kültürü Osman Hamdi Bey'in eserine yansıyan Diyarbakırlıların giyim kültürü

Diyarbakır’da, dün gece maganda kurşunu ile 28 yaşındaki özel halk otobüsü şoförünün ölmesi, özel halk otobüsleri Kooperatif başkanını isyan ettirdi.  

-396Merkez Yenişehir ilçesindeki Ofis Ekinciler cadesinde dün gece yolcu taşıyan özel halk otobüsü şoförü Serkan Aslan, silah ile çatışın kişilerin sıktığı mermi ile vurularak ağır yaralandı. Hastaneye kaldırılan 28 yaşındaki 1 çocuk babası Aslan, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

-397Bugün Serkan Aslan’ın cenazesi merkez Bağlar ilçesi Yeniköy mezarlığına getirilirken, halk otobüsleri şoförleri yaşanan duruma isyan etti. Yüzlerce kişinin katıldığı cenaze töreni ile Aslan toprağa verilirken, Diyarbakır Özel Halk Otobüsleri Kooperatif başkanı Mehmet Parvane, çok özgün olduklarını söyledi.

-398Pervane, özellikle Yenişehir ilçesi Ekinciler caddesinde sürekli silahların da kullanıldığı çatışma ve kavgaların yaşandığını belirterek, emniyetin orası için önlem almasını istedi. Genç arkadaşları Serkan’ın ölümüne neden olanların bir an evvel tespit edilerek hak ettikleri cezayı almalarını isteyen Pervane, protesto amaçlı otobüslerin siyah kurdela ile şehir turu atacağını da sözlerine ekledi.

Editör: Ferit Aslan