Ferit Aslan

Diyarbakır’da, 2 Haziran’da yapılacak olan LGS sınavına sayılı günler kalırken, uzmanlar on binlerce öğrenciyi ilgilendiren sınav ile ilgili önemli tavsiye ve uyarılarda bulundu. 

İsveçli gezgin 8 Nisan’da Irak’tan yola çıktı, 1 ay sonra Diyarbakır’a vardı İsveçli gezgin 8 Nisan’da Irak’tan yola çıktı, 1 ay sonra Diyarbakır’a vardı

“LGS’DE İYİ PUAN ALMANIN TAM ZAMANI”

Diyarbakır’da, yıllarca LGS hazırlık sürecinin içinde yer alan Rehber öğretmen Nebahat Özdemir, LGS’de iyi puan almanın tam zamanı olduğunu söyledi. Liselere Geçiş Sınavı (LGS)’ ye 45 gün kaldığını, bugüne kadar yapılan tüm çalışmaların ürünlerini almak için doğru yöntem uygulamak gerektiğini söyleyen Özdemir, okullarda, etüt merkezlerinde, LGS hazırlık konularının işlenmesi ya tamamlanmış ya da son konular işlendiğini söyledi. 

P H O T O 2024 04 17 09 15 15“BOL BOL SORU ÇÖZMEYE İHTİYAÇLARI VAR”

Özdemir, öğrencilerin artık öğrendikleri konuları pekiştirmeye ve bol bol soru çözmeye ihtiyaçları olduğunu belirterek, “Havaların ısınması bu durumu biraz zorlaştırsa da hedefi olan iyi  ve nitelikli liselerde  okumak isteyen öğrenciler kendileri için fedakarlık yapıp bu süreci çok iyi yönetmek zorundadır” dedi. Rehberlik öğretmeni Nebahat Özdemir, konuşmasını şöyle sürdürdü:

P H O T O 2024 04 15 21 56 19“LGS KONULARININ BİTİRİLMESİ GEREKİYOR”

“Kalan süreyi en iyi nasıl değerlendirebiliriz? Yıllardır LGS hazırlık sürecinin içinde olan bir eğitimci olarak önerim öncelikle LGS konularını bitirmemiz gerekiyor.  Biten konularla ilgili düzenli bir program dahilinde konu tekrarı yapmak ve konuları pekiştirmek için de nitelikli kaynaklardan soru çözmek gerekir. LGS hazırlık süreci 8. Sınıfın tüm konularını kapsadığı için unutulan eksik kalan konular mutlaka olacaktır.  Düzenli bir programla konuların tekrarı ve soru çözümlerinin yapılması bugüne kadar yapılan çalışmaları tamamlayıcı nitelikte olacaktır.”

“DENEME SINAVLARINA YOĞUNLAŞILMASI LAZIM”

Özdemir, son bir aylık süreçte ise, daha çok deneme sınavlarına yoğunlaşmanızı tavsiye ettiğini söyledi. Deneme sınavlarının aslında nokta atışı tespitler olduğunu da söyleyen Özdemir, “Bu sınavlar öğrencinin eksik kaldığı ya da üstesinden gelemediği soru tiplerini belirler, öğrencilerimiz deneme sınavlarından sonra tespit ettiği eksiklikleri tamamlamak için programlı bir çalışmanın içine girdiği zaman netlerde belirgin bir şekilde artış olur. Ayrıca guruplarla yapılan denemelerde LGS için bir ön hazırlık olduğundan öğrencileri psikojik olarak da sınava hazırlıklı olmuş olur” diye konuştu. 

Editör: Ferit Aslan