Diyarbakır’da, Fatih Mahallesinde yaşayan 2 çocuk annesi Medine Karaca, geçen muhtarlık seçiminde oylarının çalındığını belirterek, yeniden 8 erkek adaya karşı yarışa girdi.

Diyarbakır'daki rüşvet davasında tahliye çıktı Diyarbakır'daki rüşvet davasında tahliye çıktı

Muhtarlık seçimine ilgi ve renkli adaylar 31 Mart’ta yapılacak seçimlere damgasını vuracak nitelikte. Diyarbakır merkez Bağlar ilçesi Fatih Mahallesinde muhtar adayı olan Medine Karaca, geçen seçimde kaybettiği muhtarlığı, “oylarının çalınmasına” bağlayarak, bu seçimde yeniden 8 erkek adaya karşı yarışıyor.

P H O T O 2024 03 12 18 04 41Muhtar adayı Karaca, mahallenin eski bir oturanı olarak orunları ve sıkıntıları iyi bildiğini ifade ederek, “Ben seçilirsem, mahallemiz çok daha güzel ve yaşanılır bir hale gelecek. Kadın elinin değdiği her yer güzelleşir, büyük başarılar için gelin birlikte hareket edelim mahallemizi güzelleştirip birlikte yönetelim” dedi. 

Medine Karaca geçen seçimde seçimi bin oy ile kaybettiğini, ancak oylarının çalındığını ileri sürerek, Diyarbakır’ın ikinci kadın muhtarı olmak için mücadeleden vazgeçmeyeceğini söyledi. 

Medine Karaca 15 yaşında evlendiğini, 2 çocuğu bulunduğunu ve 12 yıl önce eşinden boşandığını belirterek, mahallenin baskısı ile aday olduğunu da söyledi. 

Editör: Ferit Aslan