Yola çıktı, Diyarbakır'da 21 kat artacak Yola çıktı, Diyarbakır'da 21 kat artacak

Diyarbakır'da, ön seçim ile büyükşehir belediye eş başkanlarını belirleyen DEM Parti'nin resmiyette eş başkan adayı Serra Bucak Küçük oldu.

Diyarbakır'da, 31 Mart tarihinde yapılacak yerel seçimlerde ön seçim ile DEM Parti büyükşehir eş başkan adaylarını belirlerken, gözler hangisinin resmiyette başkan olacağı sorusuna çevrilmişti.

Ayse Serra Bucak Kucuk KimdirResmiyette olmamasına rağmen yerel yönetimlerde eş başkanlık sistemini uygulayan DEM partinin dün seçim kurullarına verdiği listeler ile resmi başkan adayları belirlenmiş oldu

Diyarbakır'da, Osman Baydemir döneminden itibaren eş başkanlığı uygulayan parti, daha sonra Gültan Kışanak ve Adnan Selçuk Mızraklı döneminde bu uygulamayı devam ettirdi. 

Diyarbakır'da 8 yıldır kazandığı belediyeleri kayyım ile yönetilen DEM Parti'nin, 31 Mart'ta yapılacak olan yerel seçimler içinde büyükşehir eş başkanlarını Serra Bucak Küçük ve Doğan Hatun olarak belirlenmişti.

783374 Image1CEGA Medyanın daha önce yazdığı gibi DEM Partinin Diyarbakır Büyükşehir eş başkan adayı Serra Bucak Küçük oldu. Eş başkan adayı Doğan Hatun’un ismi ise Sur ilçesinde 1. Sıra meclis üyesi olarak verildi. 

Editör: Ferit Aslan