Ferit Aslan

Diyarbakır'da, 31 Mart tarihinde yapılacak yerel seçimlerde ön seçim ile DEM Parti büyükşehir eş başkan adaylarını belirlerken, gözler hangisinin resmiyette başkan olacağı sorusuna çevrildi.

Resmiyette olmamasına rağmen yerel yönetimlerde eş başkanlık sistemini uygulayan DEM partinin devamı olduğu partiler, bir çok yerde resmi olarak başkan adaylarını henüz belirlemediği öğrenildi. 

P H O T O 2024 01 24 12 22 13Diyarbakır'da, Osman Baydemir döneminden itibaren eş başkanlığı uygulayan parti, daha sonra Gültan Kışanak ve Adnan Selçuk Mızraklı döneminde bu uygulamayı devam ettirdi. 

Diyarbakır Kulp’ta heyelandan kapanan yollar açıldı Diyarbakır Kulp’ta heyelandan kapanan yollar açıldı

Diyarbakır'da 8 yıldır kazandığı belediyeleri kayyım ile yönetilen DEM Parti'nin, 31 Mart'ta yapılacak olan yerel seçimler içinde büyükşehir eş başkanlarını Serra Bucak ve Doğan Hatun olarak belirledi.

Seçilmeleri halinde hangisinin resmiyette belediye başkanı olacağı merak edilirken, DEM Partinin bu konu ile ilgili henüz bir karar vermediği ööğrenildi.

DEM Parti yetkilileri, önümüzdeki hafta yapacakları MYK toplantısında, bunun gündeme geleceğini ve sadece büyükşehir değil, ilçe belediyelerinde de hangi ilçede kadın kontenjanı, hangi ilçede ise erkek kontenjanının uygulanacağına karar vereceklerini söylediler.  

Editör: Ferit Aslan