Ferit Aslan

Diyarbakır’da, bugün DEM Parti bölgedeki kadın eş belediye başkan adaylarını tanıtırken, Siirt Belediye eş Başkan adayı Safiye Alagaş’ın sahneye çağrıldığı sırada gözaltında olduğu öğrenildi. 

Diyarbakır Çınar’da operasyon: 6 gözaltı Diyarbakır Çınar’da operasyon: 6 gözaltı

ADAY TANITIM TOPLANTISINA GELİRKEN GÖZALTINA ALINDI

DEM Parti, 31 Mart yerel seçimleri için belediye eş başkan adaylarını ve meclis üyesi adaylarını ön seçim ile belirlemek için sandıklar kurmuştu. Siirt’te ön seçime giren gazeteci Safiye Alagaş DEM Partinin Siirt eş Belediye Başkan adayı olarak seçimi kazandı. Siirt’ten dün akşam Diyarbakır’da bugün yapılan aday tanıtım toplantısı için gelen Alagaş, Bismil ilçesi Sinanlı Jandarma Karakolu tarafından gözaltına alındı. 

A41D460D 9A92 46Af 87C4 Ce7608A33Ef1SAHNEYE ÇAĞRILDIĞINDA GÖZALTINDAYDI

Diyarbakır’da, DEM Partinin düzenlediği aday tanıtım toplantısında il ve ilçelerin adayları sıra ile sahneye çağrıldı. Sahnede DEP Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları ve DEM Parti Kadın Meclisi sözcüsü Halide Türkoğlu bulunurken, dün aday tanıtıp toplantısına gelirken gözaltına alınan Siirt Belediye eş Başkan adayı Alagaş ta sahneye çağrıldı. 

G E81 Te C Ww A A37 Gy.jpg LargeGÖZALTINDAKİ ADAY SERBEST BIRAKILDI

Alagaş’ın daha sonra gözaltına alındığı açıklanırken, aday tanıtım toplantısının sona ermesi ile Safiye Alagaş’ın serbest bırakıldığı öğrenildi. Alagaş’ın İstanbul’daki bir dosyada sistemsel hata nedeniyle yakalama kararı varmış gibi göründüğü için gözaltına alındığı öğrenilirken, Bismil Adliyesine çıkarılan Alagaş serbest bırakıldı. 

Editör: Ferit Aslan