Diyarbakır’da hastane bahçesinde uyuşturucu satışı Diyarbakır’da hastane bahçesinde uyuşturucu satışı

Diyarbakır'da, UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan tarihi surlarda gençler arasında yaygın bir şekilde devam eden selfie çılgınlığı, tehlikeli sonuçlar doğuruyor. 

Diyarbakır'ın tarihi surlarında son zamanlarda selfi çekmek uğruna tehlikeyi göze alarak dengelerini kaybederek düşenlerin olması yetkilileri endişelendiriyor.

''SURLAR HYASAKLANMALI''

Surlara çıkmanın yasaklanması gerektiğini belirten uzmanlar, ''UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'nde yer alan surlar bu durum karşısında zarar görüyor. Bugüne kadar ölümlü bir olay olmadı, ama bu olmayacağı anlamına gelmez. Bu nedenle tek çare surlara çıkmanın yasaklanmasıdır'' dedi. 

Uzmanlar, gençlerin selfie çılgınlığına devam etmelerinin, bölgedeki kültürel mirasa verilen zararı arttırdığına dikkati çekerek, şöyle dedi:

''Özellikle gençleri bilinçlendirmek ve tehlikenin farkında olmalarını sağlamak adına sivil toplum kuruluşları ve yerel yönetimlerin işbirliğiyle kampanyalar düzenlenmesi önem taşıyor. Bu olaylar, kültürel mirasın sürdürülebilir bir şekilde korunmasına yönelik toplumsal bir sorumluluk bilinci oluşturulması için bir fırsat olarak değerlendirilebilir.''

Editör: EYYUP KAÇAR