CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Sur’da bir simitçiden 600 liraya aldığı bir tepsi simide 600 lira ödeyerek, AK Parti Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan adayı Halis Bilden’e gönderme yaptı.

“Simidin fiyatından haberi olmayan siyasetçiler var”

Tanrıkulu: "Simit bu ülkenin icat ettiği, yoksulun, emekçinin her an ulaşıp karnını doyurduğu bir yiyecekti. Ama şimdi lüks hale geldi. Adalet ve Kalkınma Partisi İktidarının Yetkilileri geçmişte '5 kişilik aile sadece 3 öğün simit ve çay içse geçinemez.' diyordu, maaşı yetmez diyordu. Ama bugün 5 kişilik bir aile sadece simit ve çay içse, yese 3 öğün 13.500 TL tutuyor. Emekli maaşı 10.000 TL. Yani simit ve çay yoksulun, emekçinin yiyeceği olmaktan çıktı. Bugün 100 TL verip bir tepsi simit almak isteyen siyasetçiler var. Sokaktan haberi olmayan, simitin fiyatından haberi olmayan siyasetçiler var. Eğer bugün için insanları simit almaya muhtaç hale getirmişse bu iktidar ondan utanmalıdır!" diye konuştu.

Ne olmuştu?

Irak’tan yola çıktı, 1 ay sonra Diyarbakır’a vardı Irak’tan yola çıktı, 1 ay sonra Diyarbakır’a vardı

AK Parti Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan adayı Halis Bilden, bir tepsi simidi 100 liraya almak istemişti. Bir tepsi simide 100 lira vermeye çalışan Bilden sosyal medyadan tepki toplamıştı.

Editör: Nazmi Kahraman