Diyarbakır’da bulvar ve caddelerde yol çizgileri yenileniyor Diyarbakır’da bulvar ve caddelerde yol çizgileri yenileniyor

Çalışma ve İş Kurumu Diyarbakır İl Müdürlüğünce, İl Göç İdaresi Müdürlüğü ile Toplum Yararına Program  (TYP) Yönetmeliğinin geçici 5. maddesine istinaden 5 katılımcı kontenjanı için  1 Mart 2024 tarihinde başlayıp 30 Ağustos 2024 tarihinde sonlanacak şekilde program açılacak.

Diyarbakır Valiliğinden yapılan açıklamada, TYP’lere başvuruların 13 Şubat 2024 Salı günü başlayıp, 17 Şubat 2024 Cumartesi günü sona ereceği aktarılarak, şunlara yer verildi:

''Başvurular E-Devlet üzerinden, ALO 170 üzerinden ya da https://esube.iskur.gov.tr/ internet adresi üzerinden T.C. kimlik numarası ve şifre kullanılarak yapılacak. TYP’lere 18 yaş üstü vatandaşların başvuru yapabilecek ve erkek başvuru sahipleri için 35 yaşını doldurma koşulu aranmayacak.TYP yönetmeliğinin 8. Maddesine istinaden yapılacak SGK sorguları esnasında 4/a, 4/c sigortalılığı bulunan, emeklilik kaydı bulunan ve vergi mükellefiyeti bulunan kişiler katılımcı olarak seçilse dahi TYP’den yararlanamayacak. TYP’lerden 27.09. 2017 tarihinden sonra azami 270 gün ve üstünde yararlananlar  başvurayacak.

TYP’lere; Adres Kayıt Sisteminde (AKS) aynı hanede oturan kişilerden başvuru şartlarını taşıyan herkes başvuru yapabilecek, daha önceki projelerde çalışan hanehalkı da dahil olmak üzere ancak bir kişi katılımcı olarak belirlenecektir. Aynı haneden başvuru yapan kişilerin başvuru tarihine en yakın döneme ait gelir getirici bir işte çalışması sonucu elde ettikleri gelirler toplamının asgari ücretin 1,5 katını aşması durumunda bu hanede oturanlardan hiçbiri TYP’ye katılamaz. (Hanehalkının belgelenebilen aylık net geliri 25.503,18 TL’yi aşıyorsa, brüt geliri 30.003,75 TL’yi aşıyorsa) Nihai listeler 27 Şubat 2024 günü açıklanacak.''

Editör: Özgür Ayaydın