Diyarbakır'ın merkez Bağlar İlçesinde bulunan Bağcılar Mahallesi, son iki yıldır Türkiye'nin en büyük mahallesi ünvanını kimseye kaptırmıyor.

Muhtar Kalabalık 2,

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) 2023 yılı verilerine göre, Türkiye’nin en kalabalık mahallesi yine Diyarbakır’ın Bağlar ilçesindeki Bağcılar Mahallesi oldu. Geçen yıl da Türkiye'nin en büyük mahallesi olan Bağcılar'ı İstanbul’un Beylikdüzü ilçesindeki Adnan Kahveci Mahallesi izledi. 

Muhtar Kalabalık 3,

1, 8 milyon nüfusa sahip Diyarbakır'daki Bağcılar Mahallesi'nde 151 bin 459 kişi yaşıyor. Bağcılar, 86 bin 47 kişinin yaşadığı Bayburt, 89 bin 317 kişinin yaşadığı Tunceli, 92 bin 819 kişinin yaşadığı Ardahan ve 148 bin 539 kişinin yaşadığı Gümüşhane ile birlikte 804 ilçeyi geride bıraktı. 

Muhtar Kalabalık 4

96 bin 961 seçmeni olan Türkiye'nin en kalabalık mahallesinde 17 muhtar adayı yarıştı. 285 sandıkta yapılan oylama sonucu Şeyhmuz Şirdenli, en yakın rakibine 4 bin oy fark atarak yeniden muhtar seçildi.

Muhtar Kalabalık 6

"MAHALLEMİZİN İLÇE OLMASINI İSTİYORUZ"

Bağcılar Mahalle Muhtarlığı'nı ikinci kez kazandığı için mutlu olduğunu belirten Şeyhmuz Şirdenli, öncelikli hedeflerinin mahallelerini ilçe yapmak için çalışmak olduğunu söyledi. Ekibi ile birlikte 4 il ve 804 ilçeden daha büyük olan mahalleyi rahatlıkla yönettiklerini anlatan Şirdenli, şöyle dedi:

Diyarbakır Valiliği işe alım duyurusu yaptı Diyarbakır Valiliği işe alım duyurusu yaptı

Muhtar Kalabalık 5

"Arkadaşlarımla birlikte mahalleyi dolaşıyoruz. Kimin ne sorunu varsa öğreniyoruz. Önceliğimiz mahallemizin ilçe olması. Bu konuda girişimlerde bulunacağız, yetkililerimizden destek isteyeceğiz. kalabalık bir nüfusumuz var. Mahallemizde hastane yok. O nedenle mahalle sakinlerimiz mağdur oluyor. Gençler için spor alanları çok az. Bunların arttırılması gerekir. En kısa zamanda başta bu eksiklerimiz olmak üzere tamamını çözmek için çalışmalara başlayacağız."

Muhtar Kalablık 1

17 MUHTAR ADAYI YARIŞTI

Şirdenli, Türkiye'nin en büyük mahallesinde 16 rakibi ile yarıştı. Katılımın az olduğu seçimde 9 binin üzerinde oy alan Şirdenli, yeniden seçildi. 

Editör: HABER MERKEZİ