Diyarbakır Kulp’ta heyelandan kapanan yollar açıldı Diyarbakır Kulp’ta heyelandan kapanan yollar açıldı

Diyarbakır’da Dicle Üniversitesinde öğretim üyesi olarak görev yaparken, 3 yıl önce yanlışlıkla emekli edilen Prof. Dr. Ömer Demet, dün odasında ölü bulundu. 

Dicle Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi Klinik Öncesi Bilimler Bölümü ve Farmokoloji Toksikoloji Anabilim Dalı’nda görevli öğretim üyesi Prof. Dr. Ömer Demet, akşam saatlerinde fakültedeki odasında ölü bulundu. 

P H O T O 2024 02 13 09 22 21

Daha önce böbrek sorunu bulunan Prof. Dr. Demet’in cenazesi adli tıp kurumuna kaldırılırken, böbrek yetmezliği yada kalp krizinden ölmüş olma ihtimali üzerinde duruluyor. 

Diyarbakır Dicle Üniversitesi Veterinerlik Fakültesinde 2010 yılından beri görev yapan Prof. Dr. Ömer Demet’in cenazesi toprağa verilmek üzere memleketi Mersin’in Erdemli ilçesine götürüldü. 

2021 YILINDA YANLIŞ HESAP İLE EMEKLİ EDİLMİŞTİ

Prof. Dr. Ömer Demet, Dicle Üniversitesinde görevini sürdürürken, 5 Kasım 2021 tarihinde yanlış hesaplama ile emekli edildiği ortaya çıktı. Kendisine plaket verilen ve Üniversite ile ilişiği kesilen Prof. Dr. Demet, yanlış hesaplama ortaya çıkınca 1 ay sonra yeniden göreve başlamıştı. 

D S C 9424

PROF. DR. ÖMER DEMET KİMDİR? 

Prof. Dr. Ömer Demet, 1961 yılında Mersin Erdemli’de doğdu. Fırat Üniversitesi Veteriner Fakültesinden 1984 yılında mezun oldu. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Farmakoloji ve Toksikoloji Anabilim Dalında doktora eğitimini tamamladı. 1991 yılında Selçuk Üniversitesi Veteriner Fakültesi Farmakoloji ve Toksikoloji Anabilim Dalında Doçent ünvanı aldı. 1998 yılında üniversitedeki görevinden ayrılarak uzun yılar serbest hekimlik yaptı. 2010 yılında Dicle Üniversitesi Veteriner Fakültesi Farmakoloji ve Toksikoloji Ana- bilim Dalına Doçent Öğretim Üyesi olarak atandı ve yine aynı üniversitede 2011 yılında Profesör ünvanı aldı.  

Editör: Ferit Aslan