Diyarbakır'da görme engellilerin hangi durağa geldiklerini bilmeleri için sesli sistem uygulamasına geçildi.

Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ali İhsan Su,  Yenişehir ilçesinde Elazığ çevre yolu ile Silvan çevre yolunu birbirine bağlayacak olan Şeyh Sait Bulvarı’nda yürütülen çalışmaları denetledi. 

Çalışmalarla ilgili bilgi alan Vali Su, kent trafiğini rahatlatacak yolun çalışmalarının bir an önce tamamlanması için talimat verdi.

Mezopotamya Bulvarı’nda 100 bin metrekare alan üzerinde, yürüyüş yollarından oyun alanlarına, kamelyalardan masa tenisine birçok donatıya sahip ‘Yeşil Kuşak’ çalışmasında incelemelerde bulunan Vali Su Sanayi mahallesinde ikamet eden çocuk, yaşlı, genç ve kadınların yararlanacağı17 bin metrekarelik alanda yapılan ‘Yeşil Kuşak’ çalışmasını denetleyerek çalışmalarla ilgili yetkililerden bilgi aldı.

Vali Su, denetimlerin ardından yaptığı açıklamada, kentte her alanda olduğu gibi ulaşımda da vatandaşların konfor ve güvenliklerini sağlamak için çalıştıklarını söyledi.

ARAÇLARDA SESLİ SİSTEM

Toplu taşıma ağını yeni araçlarla güçlendirdiklerinide belirten Vali Su, akıllı kavşaklar ile trafik düzenini sağladıklarını ifade etti. 

Görme engelli bireyler için sesli sistem uygulamasına geçildiğini de kaydeden Vali Su, ''görme engelli vatandaşlar için toplu taşıma araçlarına durak isimlerini okuyan sistemi hizmete sunmaya başladık'' dedi.

YEŞİL KUŞAK ÇALIŞMALARI VE TANDIRLI PARK

Vali Su, Mezopotamya Bulvarı ve Sanayi mahallesinde Yeşil Kuşak çalışmalarının devam ettiğini de ifade ederek, yaklaşık 100 bin metrekarelik bir alan içerisinde vatandaşların her türlü sosyal imkanlarını sağlayabileceği yerler, oturabileceği kamelyalar, yeşil alanlar, yürüyüş alanları olacağını söyledi.

''Büyükşehir Belediyesi olarak 17 bin 200 metrekare üzerinde bir alanı yeşil kuşak olarak düzenliyoruz'' diyen Vali Su, alanda yürüme yolları, çocuk oyun parkları, kamelyalar, vatandaşlarımıza hizmet edecek olan tandırların olacağı parkla ilgili çalışmaların sürdüğünü bildirdi.

Diyarbakır’daki kazalar yüzde 70 azaldı Diyarbakır’daki kazalar yüzde 70 azaldı

Vali Su, yaklaşık 3 bin kilometre asfalt yaparak vatandaşların hizmetine sunduklarını, Silvan Yolu ile Elazığ Yolunu birbirine bağlayan bir bulvarın yapımına başladıklarını kaydederek, ''50 metre genişliğinde 12 kilometre uzunluğunda bir yol olacak. Burayı yaptığımız zaman Seyrantepe’deki trafik sıkışıklığını 450 Evler mahallesi civarındaki trafik sorunlarını da hafifletmiş ve çözmüş olacağız'' dedi.

Vali Su’ya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Abdullah Çiftçi, Kayapınar Kaymakamı Arif Karaman ve daire başkanları eşlik etti.

Editör: HABER MERKEZİ