Diyarbakır’da bulvar ve caddelerde yol çizgileri yenileniyor Diyarbakır’da bulvar ve caddelerde yol çizgileri yenileniyor

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde, kuşlar için konaklama ve bakım hizmeti verilen güvercin otelinde çıkan yangında 300’e yakın güvercin telef oldu.

Guvercin Oteli Yengini

Diyarbakır’ın Sur ilçesi Saraykapı Mahallesi’nde bir binanın çatı kısmındaki kuşlar için konaklama ve bakım hizmeti verilen güvercin otelinde sabah saatlerinde yangın çıktı. İhbarla adrese itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi. İşletme sahipleri kendi çabalarıyla kuşları kurtarmaya çalışırken, yangın ekiplerin 3 saatlik çalışmasıyla kontrol altına alınarak söndürüldü. Yangında yanan ve dumandan etkilenen 300’e yakın güvercin telef oldu.

Otelde Diyarbakır’ın yerli kuşlarını besleyen vatandaşlardan Metin Tutuş, yaklaşık 2 milyon TL maddi zararlarının olduğunu söyledi.

“Sabah otele geldik, dünyamız başımıza yıkıldı”

Tutuş, “4 yıldır kuş otelinde güvercin besliyorum. Sabah otele geldik, dünyamız başımıza yıkıldı. Oteldeki kuşların hepsi Diyarbakır’ın yerli kuşuydu. Özenle beslediğimiz kuşlardı. Benim tek 40 tane Diyarbakır’ın yerli kuşu vardı. Toplam yaklaşık 600 kuşumuz telef oldu. Telef olan kuşların fiyatı ortalama 2 milyon TL’yi buluyordu. Maddi zararı geçtik, şehrimizin kendi ırk kuşlarıydı. Basit kuşlardan değildi. Kuşlarımızın yanarak telef olması bizi çok rahatsız etti. Yangının çıkış nedeni henüz bilinmiyor. Konuya ilişkin inceleme devam ediyor” dedi.

Yangının çıkış nedeni araştırılıyor.

Editör: Nazmi Kahraman