Diyarbakır’da, BİLSEM uygulama testlerini sınav gibi gösterip yaklaşık 1 milyon kamuyu zarara uğratma iddiası üzerine 2 Başmüfettiş Diyarbakır’a geldi.

Diyarbakır’da yapılan BİLSEM uygulama testlerinde Bakanlığın olumsuz görüşüne rağmen sınav ücreti yazan Milli Eğitim, BİLSEM ve RAM müdürlerinin kamuyu yaklaşık 1 milyon zarara uğrattıkları iddiaları üzerine Milli Eğitim Bakanlığı şikayetler üzerine kentte 2 Başmüfettiş gönderdi. 

Diyarbakır'da akıl ve zeka oyunları Diyarbakır'da akıl ve zeka oyunları

S I N A V2.JpegKonu ile ilgili şikayetlerin CİMER’e yapılmasından sonra CİMER konuyu Milli Eğitim Bakanlığına aktarmış, bakanlık müfettişleri Diyarbakır’da araştırma ve soruşturma yapmak için Bakanlık onayını bekliyordu. Milli Eğitim Bakanlığının söz konusu onay yazısını imzalamasından sonra Milli Eğitim Bakanlığından Diyarbakır’a gelen 2 Başmüfettişin çalışmalara .başladığı öğrenildi.

AYLIK 300 SAAT EK DERS ÜCRETİ YAZMIŞLARDI

Diyarbakır’da, 2022 ve 2023 yıllarında yapılan BİLSEM uygulama testlerinde görev aldıkları gerekçesiyle Diyarbakır Milli Eğitim Müdürü Murat Küçükali, ilçelerdeki BİLSEM merkezleri ve RAM müdürleri için ek ders ücretleri çizelgesi hazırlandığı ve bunun için her birine aylık 270 ile 300 saat arasında ek ders ücreti yazıldığı ortaya çıkmıştı.

MilDiyarbakır’da söz konusu kişilerin yapılan uygulama testlerini sınav olarak göstermek için ''olur'' hazırladıkları ve bunun için Bakanlıktan da görüş aldıkları öğrenildi. Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğünden gelen görüş yazısında, BİLSEM uygulama testlerinin sınav kapsamında olmadığı belirtilmişti. 

Editör: Ferit Aslan