İstanbul, Ankara, Antalya başta olmak üzere batı illerinde oturan Diyarbakırlılardan 9 günlük tatili memleketlerinde geçirmeyi planlayanlar, uçaklarda yer bulunmaması dolayısıyla sıkıntı yaşıyor, 

Söz konusu 3 ilden Diyarbakır'a bugün ve yarın uçaklarda yer kalmadığı için bilet bulmak mümkün değil. İstanbul'dan Diyarbakır'a 6-7-8-9 Nisan, Ankara ve Antalya'dan Diyarbakır'a 6-7 Nisan günü yapılacak uçuşlarda yer bulunmuyor.

BUSİNESS CLASS İLE AKTARMALI BİLET

Benzer durum bayramın üçüncü gününden itibaren Diyarbakır'dan İstanbul, Ankara ve Antalya dönüş uçaklarında da yaşanıyor.

12-13-14 ve 15 Nisan günleri Diyarbakır'dan Ankara uçaklarının tamamı doldu.  Uçakla İstanbul aktarmalı olarak Ankara'ya ulaşabilirsiniz. Fakat bu alternatifte de  bilet ücreti çok pahalı. Yaklaşık 5 saat sürecek Business Class bileti için 10 bin 794 lira ödemelisiniz.

Whatsapp Image 2024 04 06 At 10.47.22

MAĞDURİYETİ ÖNLEMEK İÇİN EK SEFER  KONULMALI

Diyarbakır’da hastane bahçesinde uyuşturucu satışı Diyarbakır’da hastane bahçesinde uyuşturucu satışı

8 yılıhizmete açılan 5 milyon yolcu kapasiteli Diyarbakır Havalimanı, uçak sefer sayısının yetersizliği dolayısıyla yüzde 40 kapasiteyle hizmet sunuyor. Bu nedenle özellikle bayram, sömestr ve yaz tatillerinde yolcular adeta perişan oluyor.

Bu nedenle Diyarbakırlılar, yoğun dönemlerde İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa ve Antalya'dan ek seferler düzenlenmesini talep ettiler.

Editör: Özgür Ayaydın