Dicle Üniversitesi (DÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi öncülüğünde polikliniklerin önünde, ellerinde Filistin bayraklarıyla toplanan sağlık personeller ve öğrenciler, İsrail'in Gazze'de sivillere yönelik saldırılarını kınadı.

Diyarbakır’da bulvar ve caddelerde yol çizgileri yenileniyor Diyarbakır’da bulvar ve caddelerde yol çizgileri yenileniyor

Başhekim Yardımcısı Doç. Dr. Eşref Araç, İsrail'in katliamlarda kadın, çocuk, hasta ve sağlık çalışanı ayrımı olmaksızın binlerce insanın yaşamını yitirdiğini söyledi. İsrail'in uluslararası hukuk ve savaş normlarına tamamen aykırı bir şekilde hareket ettiğini ifade eden Araç, şunları kaydetti:

"Gazze'de yaşayan insanları temel haklarından mahrum bırakma amacıyla uygulanan bu kuşatma ve barbar saldırılar, sadece uluslararası hukuku ihlal etmekle kalmayıp, aynı zamanda insani değerlere de tamamen aykırıdır. Özellikle çocuklar, kadınlar, yaşlılar ve engelliler dahil savunmasız sivillerin hedef alınmasını, insanlığa karşı işlenmiş bir soykırım olarak görüyoruz. Bu acımasız saldırıların bir an önce durdurulması ve sorumlularının uluslararası hukuk önünde hesap vermesi için uluslararası toplumu acil bir şekilde harekete geçmeye çağırıyoruz. ''

DÜ Tıp Fakültesinde okuyan Filistinli öğrenci Eymen Muhammed ise  akrabalarının hayatlarından endişe ettiğini söyledi.

İsrail'in hastaneleri, kadınları ve masum çocukları hedef aldığını belirten Muhammed, "Hastaneleri bombalamaları bütün savaş kurallarına aykırıdır. Hastaları, kadınları, bebekleri hastanedeyken bombalayıp öldürüyor. Onları protesto etmek için buradayız." dedi.

Editör: Özgür Ayaydın