Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz 16 Şubat  2024 günü Diyarbakır ziyaretinde yaptığı konuşmada ''Ulaştırma Bakanlığı ile görüştüm. Erbil uçuşlarına başlıyoruz. Artık Diyarbakır- Erbil uçuşları başlıyor.” ifadesini kullandı.

Ardından 5 Mart 2024 tarihinde Diyarbakır'a gelen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu da Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'ın kısa süre önce Diyarbakır-Erbil uçuşlarının yeniden başlayacağı müjdesini vediği belirterek, '"Diyarbakır-Erbil uçak seferlerini de bu ay içerisinde başlatmayı planlıyoruz" dedi.

NE ZAMAN BAŞLAYACAĞI BELİRSİZ

Diyarbakır sanayisinin yanı sıra turizm ve ticareti açısından büyük önem taşıyan Erbil uçak seferlerinin geçen ay içerisinde başlatılacağına ilişkin açıklama Diyarbakır'da büyük heyecan yaratmıştı. 

Ancak mart ayının geçmesine ve nisan ayının son haftasına girilmesine rağmen hala uçuşlar başlatılmadığı gibi konuyla ilgi resmi açıklama da yapılmadı.

DİYARBAKIR'IN İHRACATININ YÜZDE 55'İ

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Kaya, Türkiye'den Irak'a yapılan ihracatın 12 milyar dolara ulaştığını işaret ederek, ''Diyarbakır'dan yapılan ihracatın da yüzde 55'i Irak'ın Kürt bölgesine gerçekleştiriliyor. Sadece Diyarbakır değil, Gaziantep, Şanlıurfa ve Mardin ihracatı için de bu seferler önemli.'' dedi.

2 KEZ DURDURULDU

Diyarbakır’ın moda ikonu nerede ? Diyarbakır’ın moda ikonu nerede ?

Diyarbakır ile Erbil arasında  2016 yılında başlayan uçak seferleri 2017’deki Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) bağımsızlık referandumu sonrasında Türkiye tarafından durdurulmuştu. 2018’de tekrar başlatılan uçuşlar, bir yıl sonra yeniden kaldrıldı.

Editör: Özgür Ayaydın