Ferit Aslan

Diyarbakır Valiliği işe alım duyurusu yaptı Diyarbakır Valiliği işe alım duyurusu yaptı

Siyasi partiler, yerel seçim tarihinin yaklaşması ile aday belirleme çalışmalarını sürdürüyor. AK Parti, Diyarbakır’daki belediye başkan adaylarını belirlemek için Beştepe’de Cumhurbaşkanlığı sarayında adaylarını belirlemek için oy kullandı. 

-307Ak Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu, CEGA Medyaya yaptığı açıklamada, yerel seçimlerde Diyarbakır Büyükşehir ve ilçe adaylarını belirlemek için partilerinin daha önce birkaç kez kamuoyu araştırması yaptığını söyledi. Ensarioğlu, dün Beştepe külliyesinde Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel başkanları Recep Tayyip Erdoğan ile 3 saat süren bir görüşme gerçekleştirdiklerini söyledi. 

-309Görüşmeye, Milletvekilleri, mevcut belediye başkanları, il başkanı, kadın ve gençlik kolları başkanları ile katıldıklarını söyleyen Ensarioğlu, 52 kişinin, kendilerine verilen zarfa kimin belediye başkan adayı olarak görmek istediğini yazdığını ifade etti. 

-308Büyükşehir adaylarının yılın sonunda açıklanmasını beklediklerini de söyleyen Ensarioğlu, aday belirlenirken, sadece başvuranlar arasında değil, başvurmayan ancak belediye başkan adayı gösterilmek istenenlerinde azaldığını sözlerine ekledi. 

Editör: Ferit Aslan