Nazmi Kahraman

Aralarında Diyarbakır, Ankara ve İzmir Barolarının da bulunduğu 40 Baro, ortak açıklama ile mahkeme kararı ile Türk Tabipler Birliği yönetiminin görevden alınması ve kayyım atanmasına tepki gösterildi.

Barolardan yapılan, “Demokratik İşleyişe Müdahalenin Karşısındayız” başlıklı ortak açıklamada, Türk Tabipler Birliğinin, ülkede 700 bini aşkın hekimi temsil eden kamu kurumu niteliğindeki bir meslek kuruluşu olduğu belirtildi.

TTB’nin üye tabanının demokratik katılımı ve tercihleri doğrultusunda hukuki ve meşru temsil organlarını oluşturduğu belirtilen açıklamada, “Ülke demokrasisi ve halk sağlığı konusunda yapıcı fikir ve eylemleri ile çalışan  sivil toplumun gelişmesine takı sunan bir kuruluştur” denildi.

Diyarbakır’da hastane bahçesinde uyuşturucu satışı Diyarbakır’da hastane bahçesinde uyuşturucu satışı

20Ae3186 8266 4Cdf A7Da 812C4Cb08Cf5

“KURUMLARIN DEMOKRATİK İŞLEYİŞİNE MÜDAHALEDİR”

Türk Tabipler Birliği merkez Konseyinin yargının tarafsız ve bağımsızlığının tam olarak sağlanamadığı bir iklimde görevden alınması meslek örgütlerini baskı altına alma amacını taşıdığı kadar kurumların demokratik işleyişine bir müdahale anlamını taşıdığı belirtilen açıklamada devam ile şöyle denildi:

“KARARIN ORTADAN KALDIRILMASI ÇAĞRISINDA BULUNUYORUZ”

“Politik aktörlerin siyasi sorumluluk sınırlarını aşan açıklamalarının ardından böylesi bir sürecin geliştiğinin bilincindeyiz.  Yargı makamlarının kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları üzerinde bir vesayet aracı olması sonucuna da yol açan söz konusu kararın hukuka aykırı olduğunu vurgulamak gerekir. Aşağıda imzası olan barolar olarak, Türk tabipler Birliği ile dayanışma içinde olduğumuzu vurgulamakla hukuka aykırı bu kararın ortadan kaldırılması çağrısında bulunuyoruz.”

Editör: Ferit Aslan