Ferit Aslan

Diyarbakır’da, Büyükşehir Belediyesi eş başkan adaylığı için DEM Partiden başvuran bir kadın aday ve AK Partinin tek büyükşehir adayı en şanslı adayları olarak değerlendiriliyor.

DEM PARTİYE DİYARBAKIR İÇİN 600 BAŞVURU

-216

İsveçli gezgin 8 Nisan’da Irak’tan yola çıktı, 1 ay sonra Diyarbakır’a vardı İsveçli gezgin 8 Nisan’da Irak’tan yola çıktı, 1 ay sonra Diyarbakır’a vardı

Yerel seçimlerde gözlerin çevrildiği Diyarbakır’da, DEM Partiden büyükşehir, ilçe ve belediye meclis üyeleri için başvuru süresi bugün sona ererken, süre 5 gün daha uzatıldı. Diyarbakır’da büyükşehir,  17 ilçe ve belediye meclis üyesi olmak için yaklaşık 600 kişinin başvurduğu öğrenildi. 

BAŞVURU SAYISI 2019’A GÖRE DÜŞÜK

Diyarbakır için yapılan başvuru sayısının 2019 yerel seçimlerine göre  daha düşük olduğu belirtilirken, sürenin uzatılması ile bu sayının artacağını belirtildi. DEM Parti yetkilileri, süreyi uzatmaları nedeniyle bazı adayların son günleri beklediği ve kalan 5 günlük süre içinde başvuru sayısının daha da artacağını ifade ettiler.

-215DEM PARTİNİN EN ŞANSLI ADAY ADAYI

DEM Partiden Büyükşehir adaylığı için şimdiye kadar 6 erkek aday başvururken, sadece bir kadın adayın başvurduğu öğrenildi. 2019 yılında HDP Parti Meclis üyeliği yapan, daha sonra HDP Diyarbakır il eş başkanlığı ve son olarak Bismil Belediye eş başkanlığı yaparken yerine kayyım atanan Gülşen Özer dışında hala Büyükşehir için başvuran kadın eş başkan adayının olmadığı öğrenildi. Yetkililer, kalan 5 günlük sürede adayların çıkabileceğini belirtiyor. 

AK PARTİDEN DE BÜYÜKŞEHİR İÇİN TEK BAŞVURU OLMUŞTU

-214

Diyarbakır’da, DEM Partiden sonra en güçlü olan ikinci parti konumundaki Ak Partiden de başvuru süresinde büyükşehir belediye başkan adaylığı için sadece bir isim başvurmuştu. AFAD eski Başkanı Mehmet Halis Bilden, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanlığı için başvuran tek isim olmuştu. DEM Partinin tek kadın eş başkan adayı Özer ve Ak Partinin tek aday adayı Bilden, en şanslı aday adayları olarak değerlendiriliyor. 

Editör: Ferit Aslan