Diyarbakır’da, DEM Parti’den büyükşehir aday adayı olan TBMM eski Başkanvekili ve eski müftü Nimetullah Erdoğmuş, kayyım sistemi için bakın ne dedi. 

Medyascope’a konuşan Nimetullah Erdoğmuş, DEM Partinin aday belirleme yöntemi, demokrasi ve alışılagelmiş siyaset açısından yepyeni bir dönemin habercisi olduğunu söyledi. Bunun sadece bir yerel seçim öncesi partinin yapmış olduğu hazırlıklardan ziyade yepyeni bir dönemin habercisi olarak okumak gerektiğini söyleyen Erdoğmuş, “Buna çok anlam yüklüyoruz. Bu dönem bir çok yeniliği beraberinde getirecektir. Nasıl bir uzlaşı ve kent uzlaşısı diyorsak, bu sistem ile yepyeni bir dönemi başlatıyoruz” dedi.  

Diyarbakır’da firari zanlılar tutuklandı Diyarbakır’da firari zanlılar tutuklandı

-431“KAYYIM SİSTEMİNİN ECELİ GELMİŞTİR”

Erdoğmuş, Rönesans belediyeceliği yapacakları bir dönemi başlattıklarınıda ifade ederek kayyım kaygısı ile ilgili ise, “Şahsım itibariyle kendi düşüncemi paylaşmak istiyorum. Her şeyin bir miadı ve zamanı var, bağışlayın her şeyin eceli var.  Kayım sisteminin dönemi tamamlanmış, kayyım sisteminin eceli gelmiştir” diye konuştu.  

“DEM PARTİ SEÇMENİNDEKİ SİYASİ BİLİNÇ DÜNYADA RAKİPSİZDİR”

Nimetullah Erdoğmuş, yeni ön seçim sistemi ile birlikte aday adayların kendi partilileri ile ilgili değil, partililerin dışındaki sivil toplum kuruluşu temsilcilerine yönelik çalışma yürüttüğünü söyledi. Erdoğmuş, “Partimizde siyasi bilinç çok yüksektir. Siyasi bilinç partimizde dünyada artık rakipsizdir. Bu bilinç bedeller ödenerek zorluklar yaşanarak öyle bir merhaleye geldi ki her tarafa sıçrayacak noktaya gelmiştir” dedi. Erdoğmuş, konuşmasını şöyle sürdürdü:

-432

“REFERANDUM ETKİSİ YARATACAK BİR SONUÇ BEKLİYORUZ”

“Biz bu sefer bu iki ölçüyü aşarak bir reform niteliğinde Diyarbakır ve güçlü olduğumuz diğer bölge illerinde her alanda seçmen üzerinde adata bir referandum etkisi yapacak bir sonuç bekliyoruz. Diyarbakır’da, yerel anlamda bir bütün olarak bakıyorum, bir bütünün iki ana parçası olur. Birinci parçası tarihi geçmişi, tarihteki değerleri, mirasları kültürel birikimleri ve kentin şu andaki siyasi mirasıdır. Biz buna sahip çıkacağız. Diğer parça olarak ise birlikte bu kentte nasıl onurlu bir şekilde yaşarız, nasıl kentin haklarını hakkını koruyabiliriz, bu kentte karşı birlikte nasıl hizmetleri sürdürerek borcumuzu ödeyerek öderiz bunun çalışmasını yapacağız.” 

-433

“BÜYÜKŞEHİRLERDE ADAY GÖSTERECEĞİZ”

Erdoğmuş, DEM Partinin İstanbul gibi büyükşehirlerde aday gösterip göstermeyeceği ile ilgili soru üzerine ise, “Net söylüyorum, biz Cumhurbaşkanlığı seçimi yaşadık, sayın Kılıçdaroğlu’na Diyarbakır’da yüzde 72 oy verdik. Ankara’da bunu savunduk. Kılıçdaroğlu, Diyarbakır’ın evladıdır dedik. Yoksa CHP Diyarbakır’da tabela partisiydi ve öyle kalmıştı. Artık kazandırma ve başkasına kaybettirme dönemi kapanıyor. Biz kendimiz kazanacak ve kendimiz kaybetmeyeceğiz. Türkiye genelende kendi potansiyelini açığa çıkarmak, dünya siyasetinde bunu görünür kılmak için şahsi görüşüm en güçlü aday ve güçlü siyasetimizle adaylarımızı çıkarıp bu şekilde siyaset iklimi yerel seçimi en nitelikli bir şekilde değerlendireceğimiz düşüncesindeyim” diye konuştu.

Editör: Ferit Aslan